Veganské pesto

Tento recept na veganské pesto bez lepku je stejně dobrý jako tradiční pesto, dokonce i bez sýra. Je vynikající na těstoviny, pizzu, křupavý chléb a mnoho dalšího.

Příprava

  • Příprava: 5 minut
  • Počet porcí: 4

Ingredience

  • 1/2 šálku opražených piniových oříšků nebo pepitů
  • 2 lžíce citronové šťávy
  • 1 malý stroužek česneku
  • 1/4 lžičky mořské soli
  • čerstvě mletý černý pepř
  • 2 šálky bazalkových listů
  • 1/4 šálku extra panenského olivového oleje (více pro hladší pesto)
  • volitelně: nutriční droždí, kapary nebo sušená rajčata v oleji

Postup

  1. V kuchyňském robotu smíchejte piniové oříšky, citronovou šťávu, česnek, sůl a pepř a rozmixujte je.
  2. Přidejte bazalku a mixujte, dokud se nespojí.
  3. Za chodu kuchyňského robotu přilijte olivový olej a pokračujte v mixování, aby se vše spojilo.
  4. Pro extra sýrovou chuť přidejte 1 lžíci nutričního droždí. Pro slanější chuť přidejte 2 lžičky kaparů.
  5. Chcete-li hladší pesto, přidejte více olivového oleje.
  6. Ochutnejte a upravte, podle potřeby přidejte více nutričních kvasnic, kaparů nebo sušených rajčat.
IngredienceRecept

© 2022 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang