Dýňová lahůdka s červenou čočkou
Dýňová sezóna je tady. Dýně je vhodná ať už na dlabání, na dekoraci, nebo hlavně také...
Veganství je životním stylem a způsobem stravování, které stále více získává na oblibě. Nejedná se pouze o bezmasá jídla, avšak jde o vyřazení veškerých živočišných produktů, jako je například mléko či vejce.
Při tomto druhu stravování je ovšem velmi důležité dbát na dostatečný příjem bílkovin, hlídat vitamíny a minerály, které živočišné produkty obsahují, především maso, aby tělo nestrádalo.
V kuchyni je mnoho alternativ, jak živočisné produkty nahradit, existují různé rostlinné potraviny, jako je mléko, jogurty nebo máslo. Místo masa se nejvíce využívá tofu, avšak do popředí se dostávají i rostlinné náhražky masa, případně zeleninová jídla a místo vajec se nejvíce využívají chia semínka.
Veganská strava může být velmi zajímavá a pestrá i pro ty, kteří živočišné produkty jedí. Skvělou volbou je také pro lidi trpící na intoleranci či alergii na laktózu.
Dýňová lahůdka s červenou čočkou
Dýňová sezóna je tady. Dýně je vhodná ať už na dlabání, na dekoraci, nebo hlavně také...
Granola s pekanovými ořechy a hořkou čokoládou
Spojení pekanových ořechů, kousků hořké čokolády a kapky javorového sirupu je prostě...
Pečená dýně s cizrnou a tymiánem
Pečená zelenina je celkově jedno z nejoblíbenějších podzimních jídel, ale dýně...
Zeleninové kuličky s cizrnou
Falafel to sice není, ale neskromně musím říct, že kuličky jsou opravdu moc dobré. Jsou...
Cizrnový burger
Výborná bezmasá varianta burgerové placky, neboli karbanátku. Lze upravit i na veganskou...
Jahelno-bramborové knedlíky
Výborné knedlíky od Hanky Zemanové, což bývá jistota jednoduchého a spolehlivého receptu....
Čokoládový krém
Suroviny: 150 g ječných krup1 lžíce ghí (přepuštěné máslo - lze nahradit lžičkou...
Pohankové karbanátky s dýní
Tyto pohankové karbanátky jsou výborné jak teplé jako hlavní jídlo s kaší, nebo s...
Perníkové cookies – recept
K času Vánoc neodmyslitelně patří i pečení různého cukroví a dobrot. Perníkové cookies...
Vícezrnné lívance
Suroviny: 2 hrnky mouky (kombinace různých druhů celozrnné mouky - např. ječná,...
Cuketové muffiny
Tento recept vychází z původního receptu, který byl uveřejněný v časopisu Apetit. Tato...
Dýňovo-cizrnové placičky
Suroviny: 100 g quinoy300 g dýně nebo batátů400 g uvařené cizrny1 mrkev, nastrouhaná́...
Hrachové karbanátky – recept – luštěninové, vegetariánské i veganské
Karbanátky se dají vyrobit z jakékoliv luštěniny. Karbanátky se navíc velmi jednoduše a...
Mexický guláš z fazolí, chilli, cukety a tofu
Pro všechny milovníky mexické kuchyně se hodí recept na mexický guláš. Neobsahuje maso,...
Tortilla s tofu pomazánkou
Rychlá večeře, svačinka pro školáka nebo oběd do krabičky - na to vše je možné využít...
Mandlový nápoj
Toto rostlinné "mléko" dobře neutralizuje vnitřní prostředí organismu a je také dobrým...
Čokoládové tofu kuličky
Čokoládové tofu kuličky se dají nabídnout jako dezert nebo se dají udělat větší a mohou...
Guláš s červenou řepou
Suroviny 250 g hnědých (barevných) fazolí1 cibule1 stroužek česneku1/2 menší syrové...
Pomazánka z červené řepy
Červená řepa v podobě salátu z červené řepy nebo pomazánky z červené řepy podporuje...
Červený fazolový guláš
Po vyzkoušení červeného fazolového guláše bude doma o dalším rodinném favoritu...
Smetanová polévka s červenou čočkou
Tato polévka má mírně nasládlou chuť. Římský kmín jí navíc dodá chuť trochu...
Míchané tofu
Míchané tofu je zaručená rychlovka - do dvaceti minut je oběd na stole. Tofu se dá koupit...
Lilkové závitky s pestem z oliv a sušených rajčat
Tento recept je skvělý vždy, ale především teď v létě si ho užívám dvojnásob....
Zeleninové špagety s avokádovou omáčkou
Spiralizér jsem toužila vyzkoušet od té doby, co jsem se rozhodla začít jíst zdravěji a o...
© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang