• Příprava: 5 minut
  • Vaření: 10 minut
  • Celkem: 15 minut
  • Náročnost: snadné
  • Porce: 4

Ingredience

  • 400 g plechovka černých fazolí, okapaných
  • malý svazek koriandru, jemně nasekaný
  • 4 velké nebo 8-12 malých moučných tortill
  • 1 avokádo nakrájené na plátky nebo 1 malá vanička guacamole
  • 2 lžíce zakysané smetany
  • Směs na fajitu
  • 1 červená a 1 žlutá paprika nakrájené na proužky
  • 1 lžíce oleje
  • 1 červená cibule nakrájená na tenké klínky
  • 1 stroužek česneku, rozdrcený
  • ½ lžičky mletého chilli
  • ½ lžičky uzené papriky
  • ½ lžičky mletého kmínu
  • 1 limetka, odšťavněná

Postup

  • KROK 1 – Pro přípravu směsi fajita vezměte z každé barvy papriky dva nebo tři proužky a nakrájejte je nadrobno. Odložte je stranou. Na pánvi rozehřejte olej a osmažte na něm zbývající proužky papriky a cibuli, dokud nezměknou a nezačnou na okrajích hnědnout. Nechte mírně vychladnout a vmíchejte nakrájené syrové papriky. Přidejte česnek a vařte 1 minutu, poté přidejte koření a promíchejte. Vařte ještě několik minut, dokud se koření nerozvoní, pak přidejte polovinu limetkové šťávy a dochuťte. Přendejte na talíř, šťávu ponechte a udržujte v teple.
  • KROK 2 – Do stejné pánve vyklopte černé fazole, přidejte zbylou limetkovou šťávu a hodně koření. Fazole na pánvi promíchejte, aby se prohřály a vstřebaly všechny chutě směsi fajita, a poté vmíchejte koriandr.
  • KROK 3 – Tortilly ohřejte v mikrovlnné troubě nebo v klasické troubě a pak je zabalte, aby se nevysušily. Tortilly servírujte se směsí fajita, fazolemi, avokádem a zakysanou smetanou, aby si každý přišel na své.
IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang