Recept na vegetariánské plněné papriky inspirované mexickou kuchyní

Hlavní jídlaVegetariánskéZeleninová jídla
pexels-lisa-fotios-1434254

Tento vegetariánský recept na plněné papriky není příliš pikantní, ale je plný chuti. Pro zpestření můžete přidat kukuřici nebo jinou zeleninu. Skvěle chutnají s kopečkem zakysané smetany navrchu.

Ingredience

  • 1 lžíce soli
  • 4 velké zelené papriky
  • 1 lžíce olivového oleje
  • ½ šálku nakrájené cibule
  • 2 šálky vařené rýže
  • 1 plechovka černých fazolí, scezená a propláchnutá (425 g)
  • 1 plechovka nakrájených rajčat (400 g)
  • 1 čajová lžička chilli
  • 1 lžička česnekové soli
  • ½ lžičky mletého kmínu
  • ½ lžičky soli
  • nastrouhaný sýr (220 g)

Postup

  1. Předehřejte troubu na 175 °C.
  2. Přiveďte k varu velký hrnec s vodou a 1 lžící soli. Přidejte zelené papriky a vařte je do mírného změknutí 3 až 4 minuty. Slijte je a naaranžujte řeznou stranou nahoru do zapékací misky.
  3. Na pánvi na středním ohni rozehřejte olivový olej. Přidejte cibuli, vařte a míchejte, dokud nezměkne, 5 až 10 minut.
  4. Uvařenou cibuli přendejte do velké mísy, přidejte rýži, černé fazole a rajčata. Vmíchejte chilli, česnekovou sůl, kmín a 1/2 lžičky soli, dokud se dobře nespojí. Přisypte část sýru. Lžící rovnoměrně rozdělte rýžovou směs na papriky, posypte ji zbývajícím nastrouhaným sýrem.
  5. Pečte v předehřáté troubě, dokud se sýr nerozpustí a nezačne bublat, asi 30 minut.
IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang