Tofu karbanátky se zázvorovou omáčkou
Tyto na křupavo upečené tofu karbanátky budou chutnat každému, a to i bez přílohy....
Vegetariánství je způsob životního stylu a stravování, může být i dietním, kdy je z pokrmů úplně vyloučeno maso. Vyloučeno je veškeré hovězí maso, drůbeží maso, vepřové, zvěřina či maso z jiných živočichů a také ryby.
U vegetariánů je ovšem vyloučeno nejen přímo maso, avšak můžou být také vyloučeny i vnitřnosti, jako jsou játra, ledvinky, žaludek a další a také kůže. Náhražky masa jsou v podobě tofu nebo také rostlinné náhražky masa. Převládají velmi zeleninová jídla a různé těstoviny, brambory či luštěniny.
Velmi oblíbenými jsou do vegetariánských pokrmů také houby.
Tofu karbanátky se zázvorovou omáčkou
Tyto na křupavo upečené tofu karbanátky budou chutnat každému, a to i bez přílohy....
Brusinková buchta
Vánoce nemusejí být jenom o cukroví. Připravte v pár minutách rodině či návštěvě...
Avokádovo-limetkový koláč
Je tu první recept na jednoduchý a svěží avokádovo-limetkový koláč nejen pro...
Ombré čokoládový narozeninový dort
Tento recept na ombré čokoládový dort je bez lepku a bez obilovin, zato však s tvarohem,...
Čokoláda
Ingredience: 1/4 hrníčku kokosového oleje1/4 hrníčku kakaového másla1 lžíce kokosové...
Jahodové knedlíky
Jahodové knedle s tvarohem jak se patří. No a rozpuštěné (nejlépe čerstvě udělané) ghí...
Zapečené palačinky
Těsto na 1 zapečenou palačinku: 3 vejce od šťastné slepičky - rozdělené na bílky a...
Celerové pyré
Celerové pyré možná nezní nejlákavěji. Je jemné, ale zároveň chuťově výrazné. Dá se...
Paleo cookies s čokoládou
Porce: 12 kousků Doba přípravy: 10 minut Doba pečení: 11 minut...
Zelená vaječná pánev neboli shakshuka
Pozor, nejkontroverznější přísadou je zde růžičková kapusta/kapustičky. Ta patří mezi...
Makové mléko – recept, výroba
Pokud z jakéhokoliv důvodu nepijete klasické kravské mléko, určitě se sháníte po...
Co dům dal: vydatná frittata s cizrnou a špenátem
Frittata je v podstatě cokoliv „co dům dal“ zapečené s vejci. Výběr ingrediencí...
Bulgur s máslovou zeleninou
Sezóna farmářských trhů, čerstvé lokální zeleniny, bylinek a ovoce všeho druhu je v...
Cuketa po řecku se sýrem
Využití cukety je opravdu široké. Od polévek a pomazánek až po cuketové dezerty. Pozdní...
Dýňové noky s bylinkovou omáčkou
Noky jsou po těstovinách dalším jídlem, které můj manžel zbožňuje. Přiznám se, že já...
Francouzská celerová remuláda
V české kuchyni se celer nejčastěji využívá jenom jako koření do polévky, které se...
Buddha bowl s řepným hummusem a pečenou karotkou
Poslední dobou jsem si oblíbila tzv. Buddha bowl. Zní to strašně vznešeně a člověk by si...
Kakaové energetické koule s arašídovým máslem
Energetické koule jsou skvělou svačinkou (když vám vydrží a dřív je nesníte) mezi...
Cizrnová omeleta s koriandrem
Cizrnová omeleta zní možná trošku zvláštně a extravagantně, ale věřte mi, že je velmi...
Makové krekry z hrachové mouky
Před nějakou dobou jsme si na farmářských trzích koupili, pro nás tehdy dosud nepoznanou...
Jogurt s javorovým sirupem, domácí granolou a ovocem
Každý z nás miluje snídaně plné lívanců, palačinek a ovesných kaší. Ne vždy je ale na...
Fazolové brownies s hořkou čokoládou a ovocem
Dnešní recept byl pro mě opravdu výzva. Dezertů z fazolí už jsem viděla tolik a...
Tomatová polévka s červenou čočkou
Nejraději mám husté a krémové polévky, které zahřejí a zasytí. Často do nich právě z...
Jáhlové lívance s omáčkou z jahod a papáji
Poslední dobou nás hrozně baví chodit na snídani ven, do bister a kaváren a objevovat nová...
© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang