Recept na venkovské jablečné knedlíky

Hlavní jídlaOvocné knedlíkySladká jídla
Jablka

Tyto jablečné knedlíky jsou vynikající. Kdo by řekl, že z čerstvých jablek, skvělého těsta a citrusové sody může vzniknout tak báječná pochoutka?

Příprava

  • Příprava: 20 minut
  • Vaření: 40 minut
  • Celkem: 1 hodina
  • Počet porcí: 16 knedlíků

Ingredience

  • 2 velká jablka Granny Smith, oloupaná a zbavená jádřinců
  • 2 plechovky chlazeného těsta na půlměsíčkové rohlíčky
  • 1 šálek másla
  • 1 a ½ šálku bílého cukru
  • 1 lžička mleté skořice
  • 1 plechovka nebo láhev limonády Mountain Dew

Postup

  1. Předehřejte troubu na 175 °C.
  2. Vymažte pekáč o rozměrech 22×33 cm.
  3. Každé jablko nakrájejte na 8 stejných klínků. Dejte je stranou.
  4. Rozdělte těsto na trojúhelníky.
  5. Každý jablkový klín zabalte do těsta na půlměsíčky, počínaje nejmenším koncem.
  6. Přitiskněte je k sobě a vložte do připravené zapékací misky.
  7. V malém hrnci na mírném ohni rozpusťte máslo.
  8. Do rozpuštěného másla vmíchejte cukr a skořici, dokud se nespojí.
  9. Nalijte na jablečné knedlíky a poté na sodovku.
  10. Pečte v předehřáté troubě dozlatova, 35 až 45 minut.
IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang