Vepřová kýta dušená s karotkou – Recept

Hlavní jídlaMasoVepřové masoZeleninové omáčky

Ingredience:

  • 600 g vepřové kýty
  • 300 g karotky
  • 40 g másla
  • mlelý pepř
  • sůl
  • 3 zrnka pepře v celku.

Postup

Vepřovou kýtu v celku osolíme po všech stranách, lehce poprášíme pepřem a na rozehřátém másle ji ze všech stran krátce opečeme. Pak k masu přiložíme dobře omytou a očištěnou karotku v celku a zrnka pepře a podlijeme tro­chou horké vody. Mírně dusíme pod pokličkou.

Pokud mož­no, maso nepodléváme, zbytečně pokličku nezdvíháme, ale asi v polovině dušení maso obrátíme. Dbáme, aby se karot­ka nepřichytila. Když je maso měkké, (nakrájíme je přes vlákno na plátky, na talíři je obložíme karotkami rozkroje­nými po délce a přeléváme šťávou. Podáváme s vařenými brambory.

A tip na závěr – oblíbená je také hamburská kýta.

IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang