Recept na výbornou sekanou

Hlavní jídlaHovězí masoMaso
sekana-3

Podle tohoto receptu si připravíte rozhodně tu nejlepší sekanou, jakou jste kdy jedli.

Ingredience

  • 1 lžíce másla
  • ¼ šálku mleté cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 1 a ½ lžičky soli
  • 1 a ½ lžičky pepře
  • 1 kg mletého hovězího masa
  • 3 plátky chleba, opečené a rozdrobené
  • 7 máslových krekrů, rozdrcených
  • 1 lehce rozšlehané vejce
  • 3 a ½ lžíce zakysané smetany
  • 1 a ½ lžíce worcesterové omáčky
  • 1 plechovka rajčatové omáčky
  • ¼ šálku mléka
  • 3 lžíce kečupu

Postup

  1. Předehřejte troubu na 175 °C.
  2. Na pánvi rozpusťte máslo a na něm smažte cibuli a česnek, dokud cibule nezesklovatí. Odstavte z ohně a dochuťte solí a pepřem.
  3. Ve velké míse smíchejte směs cibule a česneku, hovězí maso, rozdrobený chléb, rozdrcené krekry, vejce, zakysanou smetanu, worcesterovou omáčku a polovinu plechovky rajčatové omáčky. Promíchejte, dokud se vše dobře nespojí. Postupně vmíchejte po lžičkách mléko, dokud směs nebude vlhká, ale ne rozmočená. Směs přeneste do pečicí formy.
  4. Pečte nezakryté v předehřáté troubě 40 minut.
  5. Pak zvyšte teplotu trouby na 200 °C a pečte ještě dalších 15 minut.
  6. V malé misce smíchejte zbývající rajčatovou omáčku a kečup. Nalijte na sekanou a pokračujte v pečení po dobu 10 minut.
IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang