Příprava

  • Příprava: 25 minut
  • Doba vaření: 60 minut
  • Počet porcí: 12

Ingredience

  • 1 balení těstovin na lasagne
  • 2 lžíce rostlinného oleje
  • 500 g čerstvých hub nakrájených na plátky
  • 3/4 šálku nakrájené zelené papriky
  • 3/4 šálku nakrájené cibule
  • 3 stroužky umletého česneku
  • 2 sklenice omáčky na těstoviny
  • 1 lžička sušené bazalky
  • 1 balení polotučného sýra ricotta
  • 4 šálky strouhaného sýra mozzarella
  • 2 vejce
  • 1/2 šálku strouhaného parmazánu

Postup

  1. Vaříme těstoviny na lasagne ve velkém hrnci s vroucí vodou 10 minut nebo dokud nejsou al dente. Propláchneme je studenou vodou a necháme okapat.
  2. Ve velkém hrnci rozehřejeme olej. Přidáme houby, zelenou papriku, cibuli a česnek. Vaříme a mícháme asi 5 minut, dokud vše nezměkne. Vmícháme omáčku na těstoviny a bazalku a přivedeme k varu. Snížíme teplotu a vaříme 15 minut.
  3. Zatímco se omáčka vaří, smícháme ve střední míse ricottu, 2 šálky sýra mozzarella a vejce.
  4. Předehřejeme troubu na 175 °C a vymažeme si pekáč.
  5. Na dno připravené zapékací misky rozetřeme 1 šálek uvařené rajčatové omáčky. Položíme polovinu lasagnových těstovin a na ně navrstvíme polovinu směsi ricotty, omáčky a parmazánu. Navrch dáme zbývající 2 šálky mozzarelly.
  6. Pečeme v předehřáté troubě odkryté 40 minut. Před podáváním necháme 15 minut odstát.
IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang