Zapečená jarní cibulka s cereální kaiserkou

Svačiny

Zapečená jarní cibulka s cereální kaiserkou je výborná jednoduchá svačina. Podávat se však může i jako příloha a pro ty, kteří neradi velká jídla, vystačí i jako hlavní chod.

Budete potřebovat:

Kaiserka cereální: Vícezrnné pečivo obohacené o len, slunečnici, otruby a praženou ječnou sladovou mouku. s typickou ražbou na povrchu. Posypané směsí lnu a sezamu.

  • 2 cereální kaiserky
  • 1–2 svazky jarní cibulky
  • 50 g sýra Gran Moravia
  • hrst vlašských ořechů
  • 2–3 lžíce olivového oleje
  • 1 lžičku hnědého cukru
  • sůl a pepř

Předehřejte troubu na 200 stupňů. Cibulky omyjte, osušte, odřízněte kořínky a většinu zelené části. Promíchejte s olejem, cukrem, solí a pepřem. Cereální kaiserku a vlašské ořechy rozmixujte na hrubší strouhanku a smíchejte s nastrouhaným sýrem.

Posypte cibulky a krátce zapečte v troubě. Vegetariánům podávejte s bramborami a salátem jako hlavní jídlo, ostatním jako chutnou přílohu k masu.

© 2021 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang