Recept na zapečené žampiony plněné klobáskami

HoubyPředkrmySlané receptyUzeniny
plnene-zampiony-2

Vyzkoušejte tento recept jako lahodný předkrm, kterým okouzlíte vaši návštěvu.

Ingredience

  • 16 velkých bílých žampionů
  • 5 lžic kvalitního olivového oleje
  • 2 a 1/2 lžíce vína Marsala nebo středně silného sherry
  • 340 g sladké italské klobásky, vyjmuté ze střívek
  • 6 jarních cibulek, nakrájených na kousky
  • 2 stroužky česneku, mleté
  • 150 g panko strouhanky
  • 140 g sýru mascarpone
  • 50 g čerstvě nastrouhaného parmezánu
  • 2 a 1/2 lžíce čerstvé petrželové natě
  • Sůl a čerstvě mletý černý pepř

Postup

  1. Předehřejte troubu na 160 °C.
  2. Žampiony zbavte stonků a nakrájejte je nadrobno. Kloboučky žampionů vložte do mísy a promíchejte je se 3 lžícemi olivového oleje a vínem Marsala.
  3. Zbylé 2 lžíce olivového oleje rozehřejte na střední pánvi na mírném ohni. Přidejte klobásky, rozdrobte je vařečkou a za častého míchání vařte 8 až 10 minut, dokud zcela nezhnědnou. Přidejte nakrájené stonky hub a vařte další 3 minuty. Vmíchejte jarní cibulku a česnek a za občasného míchání vařte další 2 až 3 minuty.
  4. Přidejte panko strouhanku a promíchejte, aby se rovnoměrně spojila se všemi ostatními přísadami. Nakonec vmíchejte mascarpone a pokračujte ve vaření, dokud se mascarpone nerozpustí a klobásová směs nebude krémová.
  5. Sundejte z ohně, vmíchejte parmazán, petrželku a podle chuti osolte a opepřete, nechte mírně vychladnout.
  6. Každou hlavičku žampionu hojně naplňte klobásovou směsí. Vložte žampiony do dostatečně velké zapékací misky, aby se do ní všechny vešly v jedné vrstvě. Pečte až do upečení nádivky 50 minut, dokud nádivka nezhnědne a nezíská kůrčičku.
IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang