Recept na chutney ze zelených rajčat
Zelená rajčata jsou všestranně využitelné plody, které mohou každému pokrmu dodat...
Zavařeniny jsou nejlepším řešením, jak u některých potravin prodloužit trvanlivost a mít je tak při ruce i v zimních měsících, především u potravin, které nelze v zimě sehnat.
Zavařovat se dá téměř vše. Oblíbené jsou zavařeniny z ovoce, ať už v podobě marmelád, džemů či povidel nebo klasické kompoty. Ze zeleniny pak lze vyjmenovat například zavařené okurky, červená řepa, různá čatní nebo také domácí kečup z rajčat či jiné čalamády k masu.
Zavařit se dá také i maso, hotová jídla či polévky. V letních měsících, v sezóně hub, se zavařují houby.
K zavařování je nutný cukr, ocet a různé koření, aby bylo zajištěno prodloužení trvanlivosti potravin.
Recept na chutney ze zelených rajčat
Zelená rajčata jsou všestranně využitelné plody, které mohou každému pokrmu dodat...
Nakládaná červená cibule – recept
Chcete vylepšit svůj salát? Přidejte do něj nakládanou červenou cibuli. Je pikantní a...
Snadný a rychlý jahodový džem bez pektinu
Co s úrodou jahod? Můžete si například na podzim a na zimu připravit několik skleniček...
Recept na jednoduché jablečné pyré
Doba přípravy: 30 minut Počet porcí: 4 Ingredience 4 jablka - oloupaná, zbavená...
Recept na domácí nakládačky bez vaření – snadno a rychle
Nakládané okurky jsou vynikajícím doplňkem k celé řadě vařených i pečených jídel, a...
Kokosové máslo – recept, použití
Kokos je velmi oblíbený pro svoji jedinečnou vůni, chuť a široké využití. Málokdo však ...
Recept – camembert s brusinkami na gril
Ingredience: 4 ks Camembert (nebo podle osob)pár lístků mátybrusinková...
Recept – čalamáda na maďarský způsob
Ingredience: 1 kg červených paprik nebo kapií500 g zelených paprik1 kg nedozrálých...
Recept – utopenci
Ingredience: 2 kila špekáčků1,5 kg cibule600 ml octa1200 ml vody5 lžic solilžíce...
Kořeněná dýňová marmeláda s máslovým croissantem
Dýňová sezona je u nás každým rokem zřetelnější – děti dýni často nesnáší,...
Rebarborová klevela s máslovým croissantem
Rebarbora. Řapíky, co vypadají jako odpad na kompost jsou zasyrova poživatelné, když se ale...
Angreštová marmeláda
Když máte štěstí a máte přebytky z angreštu, můžete z něj zkusit udělat marmeládu....
Tvarohové špalíčky (šišky) s křupavou kokosovou strouhankou – recept – s kompotem z exotického ovoce
Hledáte na oběd rychlé řešení? Šišky, které nebudou bramborové, ale tvarohové. V...
Ghí
Doba přípravy: 5 minut Doba vaření: 20 minut Na výrobu cca 300 ml budete...
Bezinky nade vše
Bezinky jsou dle mého názoru jedna z nejbáječnějších věcí na světě. Stačí mi k nim...
Dokonalá domácí hořčice
Dělat si domácí hořčici je taková kuchařská frajeřinka. Dnes si můžete v obchodech...
Srnčí svíčková – recept
Svíčková je českou klasikou. Tento recept je od pana Václava Friče (restaurace Na Pekárně...
Šípková marmeláda s máslovým croissantem
Když se rozhodnete pustit do přípravy šípkové marmelády, a rozhodnete se, že ji uděláte...
Jahody vs. višně
Červen by se dal nazvat jahodovým měsícem. Šťavnaté červené plody na nás vykukují zpoza...
Přepuštěné máslo – zázrak jménem ghí
Uvědomila jsem si, že téměř ve všech receptech používám ghí jako samozřejmou surovinu,...
Vánoční džem
Džem vonící po Vánocích. Ani nepoznáte, že je bez rafinovaného cukru a klasického...
Máslový croissant s domácí ostružinovou marmeládou
Žádné složité pasírování, dochucování, jenom ostružiny, cukr a citron....
Úprava rajčat
Rajčata jsou velmi zdravou zeleninou, ze které vytvoříme víc než pět jídel. Pojďme si...
Recept – kari omáčka na těstoviny
Ingredience: 0,5 kg paprik10 stroužků česneku3 velké cibulekari2 cukety5 kuliček nového...
© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang