Žebrácká — chlebová polévka – recept

Chléb z pekárnyPečivoPolévkySlané recepty
4295383_multicerealni_chleb_4634_200_mm-300x168-8689660

Ingredience

  • 3/4 litru vody
  • 200 g chleba
  • sůl
  • kmín
  • 1/4 litru kyselého mléka nebo smetany
  • 1 menší cibule
  • 40 g másla
  • 1 vejce

Postup

Starší tvrdý chléb rozlámeme a dáme vařit do osolené vody s kmínem. Přecedíme a rozvařený chléb prolisujeme přes cedník. Do polévky zamícháme vejce rozšlehané v mléce nebo ve smetaně, máslo a podle chuti přisolíme. Nakonec přidáme dočervena osmaženou, drobně nakrájenou ci­bulku.

IngredienceRecept

© 2022 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang