Podávejte tuto duhovou fajita zeleninu jako přílohu k jakékoli tex-mex večeři nebo z ní udělejte samostatné jídlo. Můžete je naplnit do tortill s guacem, salsou a nakládanými papričkami jalapeños.

Ingredience

  • 3 různobarevné papriky, zbavené stopek a nakrájené na proužky
  • 3 žampiony portobello, zbavené stopek a očištěné
  • 1 červená cibule nakrájená na kolečka
  • 2 lžíce avokádového oleje
  • 2 nasekané stroužky česneku
  • ½ lžičky chilli, více podle chuti
  • ½ lžičky kmínu
  • ½ lžičky mořské soli, více podle chuti
  • stříkněte balzamikový ocet
  • 2 limetky nakrájené na plátky
  • čerstvě mletý černý pepř

K podávání:

  • 8 moučných nebo kukuřičných tortill
  • guacamole nebo plátky avokáda vymačkané s limetkou
  • nakládané papričky jalapeños nebo nakrájené obyčejné papričky jalapeños
  • nakrájená rajčata nebo Pico de Gallo
  • koriandr
  • tomatillo salsa nebo ananasová salsa

Recept je na 4 porce.

Postup

  1. Rozehřejte gril na střední teplotu a vložte do něj 30 cm litinovou pánev (nebo grilovací pánev).
  2. Papriky rozložte na tác a žampiony a cibulové klínky na samostatný talíř s okrajem.
  3. V malé misce smíchejte avokádový olej, česnek, chilli, kmín, sůl a několik zrnek pepře.
  4. Papriky pokapejte 1 polévkovou lžící směsi a promíchejte.
  5. Žampiony a cibuli pokapejte zbylou marinádou.
  6. Houby pokapejte trochou balzamikového octa a rukama je obalte z obou stran.
  7. Papriky grilujte na litinové pánvi 8 až 10 minut za občasného prohazování, dokud nejsou ožehlé a měkké. Dávejte pozor, abyste pánev nepřeplnili, jinak zelenina na okrajích neshoří – v případě potřeby ji připravujte ve dvou dávkách.
  8. Žampiony a cibulové klínky grilujte přímo na grilu asi 4 minuty z každé strany.
  9. Vše sundejte z grilu a litinovou pánev vyjměte pomocí chňapky.
  10. Vymačkejte na papriky šťávu z ½ limetky a podle chuti je osolte, opepřete a přidejte další chilli.
  11. Žampiony nakrájejte na proužky a položte na servírovací mísu.
  12. Cibuli a papriky přendejte na servírovací pánev nebo velký talíř.
  13. Podávejte s tortillami, guacamole, jalapeños, rajčaty, koriandrem, salsou a zbývajícími plátky limetky na podávání.
IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang