Zeleninová jídla

Zeleninová jídla jsou velmi oblíbená, a to především v případě, že je třeba si „odpočinout“ od masových pokrmů. Bezmasá jídla jsou skvělou volbou i v horkých letních dnech. Navíc jsou rychlá, zdravá, nenáročná na přípravu, lehká do žaludku a přesto dokážou skvěle zasytit.

Nejčastější využití má cuketa, brokolice, květák, dýně, rajčata, papriky, mrkev či brambory. Ze všech surovin se dá připravit mnoho receptů, ať už jsou to různé placky, bramboráčky, pyré, polévky. Navíc se z těchto surovin dá připravit i skvělá grilovaná zelenina, která se může podávat jako příloha či samotná jen s nějakým dipem.

Další kategorie

úprava rajčat

Úprava rajčat

Rajčata jsou velmi zdravou zeleninou, ze které vytvoříme víc než pět jídel. Pojďme si...

tomatoes_rajcata-4-300x225-1628858

Rajská rajčata

Rajčata jsou také v České republice poměrně hojně rozšířená. Jedná se o velmi zdravou...

Boloňské špagety – s pravou boloňskou omáčkou – recept

Pravá boloňská omáčka se připravuje až 2,5 hodiny, takže je potřeb naplánovat si...

Recept – těstovinový salát s cizrnou

Ingredience: těstoviny (např. penne)cizrnamrkevcibulesůlpepřtřtinový...

Recept – sýrové těstoviny se zeleninou

Ingredience: těstovinymražená zeleninacibuletavený sýrsůlpepř Postup: Mraženou...

Recept – sicilské nudle

Ingredience: 40 dkg těstovin½ kg rajčat nebo 10 dkg rajčatového protlaku20 dkg anglické...

Recept – zapečené gnocchi s bazalkou

Ingredience: 1 balíček hotových gnocchi1 větší cibule2-5 stroužků česneku4 středních...

Recept – houbové lasagne s cuketou

Ingredience: 600 g cukety250 g lasagní2 balíčky mozzarelly 300 ml mléka250 g ricotty1...

Recept – zapečené těstoviny s cuketou

Ingredience: 300 g kolínek400 g cukety3 l vodysůlolej6 lžic mléka200 g salámu1 cibule50 g...

Recept – lečo

Na přípravu domácího leča budeme potřebovat následující suroviny: 200 – 300 g...

Recept – palačinky se zeleninou

Ingredience: 20 dkg hladké mouky3 vejce250 ml mléka1/2 kg čerstvých žampionů1/2 kg...

Recept – játra se zeleninou

Ingredience: 20 dkg vepřových jater1 menší...

patio-hovezi-2189796

Hovězí maso v mrkvi – Recept

Ingredience 400 g zadního nebo předního hovězího masa1 lžíce hladké nebo polohrubé...

Dušená Mrkev – Recept

Ingredience 60 dkg mrkve5 dkg másla4 dkg cukrusůl2 dkg moukyvoda nebo hovězí...

Plněné paprikové lusky v rajské omáčce – Recept

Ingredience Na plněné papriky: 4 papriky500 g mletého masasůl1...

Kuře na celeru – Recept

Ingredience 1 kuře150 g slaniny1 větší cibule1 lžička sladké mleté papriky1/2 lžičky...

Ďábelská pomazánka na topinky – Recept

Ingredience 1 kg cuket1 kg paprik1 kg rajčat3 velké cibule10 feferonek nebo 4 paličky...

Kuřecí maso s kapií – Recept

Ingredience 250 g masa bez kostí1 vejce2 lžičky solamylu50 g sterilované kapie2 cibule1...

Žlutý vs. červený meloun

Dobře vychlazený meloun je tím nejideálnějším způsobem, jak v horkých letních dnech...

Kapr na budínský způsob – recept

Ingredience kaprmrkevcelerpetrželbrukevcibulemáslo1/2 l bílého...

Budapešťská pomazánka – recept

Ingredience 250 g měkkého tvarohu1/8 másla2 lžičky hořčice1/2 sardelové pasty2 lžičky...

Zapečený pangasius s rajčaty a nivou – recept

Ingredience rybí filé pangasiussůl a pepřhladká moukasladká paprikachilliolejrajčataniva...

Pangasius se zeleninou a kuskusem – recept

Ingredience Vše podle počtu strávníků: filety pangasiazelenina (jakákoli jakou doma...

Kuře s pórkem v páře – recept

Ingredience 1 kuře nebo 4 stehýnka150 g žampiónů1 velký póreklžička zázvorulžička...

© 2022 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang