Boloňská omáčka z čočky a hlívy ústřičné
Boloňskou omáčku jsem vždycky milovala a po těstovinách s ní a hromadou parmazánu jsem se...
Zeleninová jídla jsou velmi oblíbená, a to především v případě, že je třeba si „odpočinout“ od masových pokrmů. Bezmasá jídla jsou skvělou volbou i v horkých letních dnech. Navíc jsou rychlá, zdravá, nenáročná na přípravu, lehká do žaludku a přesto dokážou skvěle zasytit.
Nejčastější využití má cuketa, brokolice, květák, dýně, rajčata, papriky, mrkev či brambory. Ze všech surovin se dá připravit mnoho receptů, ať už jsou to různé placky, bramboráčky, pyré, polévky. Navíc se z těchto surovin dá připravit i skvělá grilovaná zelenina, která se může podávat jako příloha či samotná jen s nějakým dipem.
Boloňská omáčka z čočky a hlívy ústřičné
Boloňskou omáčku jsem vždycky milovala a po těstovinách s ní a hromadou parmazánu jsem se...
Sýrový koláč z polenty s cuketou a lanýžovým olejem
Slané koláče jsou tak vděčné jídlo, člověk je může připravit na milion různých...
„Listovkový“ TOP 10 – zelenina
Kyselina listová se nachází hlavně v listech nebo klíčících luštěninách....
Vápníkový TOP 10 – zelenina
Vápník nemusíte hledat jen v mléčných výrobcích. Mnohem lépe uděláte, pokud ho tělu...
Recept – zapékaná pohanka se zeleninou a pečeným masem
Ingredience: 3-4 lžíce loupané pohankymražená nebo čerstvá zeleninu1 cibule3 stroužky...
Létem vonící rajčatová bruschetta
Být vegetariánem je v létě tak snadné! Ze všech stran se na vás usmívají plody, které...
Zapečené těstoviny s tuňákem a zeleninou
Těstoviny s tuňákem a zeleninou připravíte za necelých 30 minut. Chuťově připomínají...
Musaka jako od maminky
Chápu, že název tohoto příspěvku může být matoucí - to, že vaše maminka má v...
Veleslavné nachos
Když už vážně nevím, jak si zlepšit náladu, udělám svoje proslavené nachos. A jím je z...
Deset deka tresky a dva rohlíky
Existuje-li něco jako „ikonická snídaně,“ pro Bratislavana staršího třiceti pěti let...
Kořeněné dýňovo-mandlové cupcakes
Řekněte mi upřímně, už jste někdy našli své hodinky v ledničce? Kabelku i s obsahem v...
Asijská „pizza“
O rozsáhlé záškodnické činnosti naší kočky Sue už jsem vám vyprávěla. Nejraději ve...
Pangasius s mozzarellou – Recept
Ingredience filety z pangasia1 menší cuketarajčatamozzarella kousek máslaolivový...
Pangasius po sečuánsku – Recept
Ingredience 4 plátky pangase1 vejce3 lžíce hladké mouky4 lžíce suchého bílého vína3...
Pangasius s brokolicí – Recept
Ingredience 4 filety pangasebrokoliceprovensálské bylinkyčesnek se solíkarismetana150 g...
Pohanková pomazánka s dýní a žampiony
Pohanka je podle mě hrozně nedoceněná potravina, na kterou se mnohdy zapomíná a spousta...
Zdravé recepty z červené čočky – pomazánka
Novoroční předsevzetí u většiny lidí nefungují. Zvláště ta, která se týkají...
Dýňový kuskus se sýrem feta
Kuskus je oblíbenou surovinou v mnoha kuchyních, nejen pro svoji vynikající chuť, ale...
Recept – zapékaný květák
Ingredience: 1 květák3 rajčata200 g uzeného drůbežího masa150 g strouhaného sýra¼ l...
Recept – kuřecí prsíčka v mrkvi
Ingredience: 4 řízky z kuřecích prsíček0,5 kg mrkve2 lžičky cukru50 g másla1/8 l...
Lilek
Lilek vejcoplodý, baklažán, patližán nebo také guinejská dýně (Solanum melongena) je...
Dýňová lahůdka s červenou čočkou
Dýňová sezóna je tady. Dýně je vhodná ať už na dlabání, na dekoraci, nebo hlavně také...
Pečená dýně s cizrnou a tymiánem
Pečená zelenina je celkově jedno z nejoblíbenějších podzimních jídel, ale dýně...
Zeleninové kuličky s cizrnou
Falafel to sice není, ale neskromně musím říct, že kuličky jsou opravdu moc dobré. Jsou...
© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang