Recept na zkaramelizovanou máslovou dýni

PředkrmySladká jídlaSnackyZeleninová jídla
pexels-polina-kovaleva-5644954

Takto připravenou dýni můžete mlsat při svačině nebo při dlouhých podzimních večerech.

Příprava

  • Příprava: 15 minut
  • Pečení: 55 minut
  • Celkem: 1 hodina 10 minut

Ingredience

  • 2 středně velké máslové dýně (celkem 4 až 5 kg)
  • 6 lžic nesoleného másla, rozpuštěného
  • 1/4 šálku světlého hnědého cukru
  • 1-1 a 1/2 lžičky soli
  • 1/2 lžičky čerstvě mletého černého pepře

Postup

  1. Předehřejte troubu na 200 °C.
  2. Odřízněte konce všech dýní a vyhoďte je. Dýně oloupejte, podélně rozkrojte napůl a odstraňte semínka. Nakrájejte dýně na kostky a položte je na plech.
  3. Přidejte rozpuštěné máslo, hnědý cukr, sůl a pepř. Čistýma rukama promíchejte všechny ingredience a rozprostřete je v jedné vrstvě na plech.
  4. Pečte 45 až 55 minut, dokud dýně nezměkne a glazura nezačne karamelizovat. Během pečení dýni několikrát otočte stěrkou, aby se rovnoměrně opekla.
  5. Ochutnejte a podávejte horké.
IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang