Lahodná Zuppa Toscana – recept

Bramborové polévkyPolévkyZeleninové polévky

Skvělý recept na super lahodnou toskánskou pochoutku. Této polévce se nedá odolat.

Příprava

  • Příprava: 25 minut
  • Doba vaření: 60 minut
  • Celkem: 85 minut
  • Počet porcí: 8

Ingredience

  • 500 g jemné italské klobásy
  • 1 a 1/4 lžičky drceného červeného pepře
  • 4 plátky slaniny nakrájené na 0,5 cm kousky
  • 1 velká cibule nakrájená na kostičky
  • 1 lžíce mletého česneku
  • 5 plechovek kuřecího vývaru
  • 6 brambor nakrájených na tenké plátky
  • 1 šálek husté smetany
  • 1/4 svazku čerstvého špenátu bez tvrdých stonků

Postup

  1. Italskou klobásu a červený pepř vaříme v hrnci na středním ohni 10-15 minut, dokud se nerozpadne a nezhnědne. Necháme ji okapat a dáme stranou.
  2. V tomtéž hrnci na středním ohni opečeme slaninu do křupava, asi 10 minut. Vyjmeme ji a na dně hrnce necháme několik lžic omastku spolu se slaninou. Vmícháme cibuli a česnek. Vaříme asi 5 minut dokud cibule nezměkne a nezprůsvitní.
  3. Nalijeme kuřecí vývar do hrnce se směsí slaniny a cibule. Na prudkém ohni přivedeme k varu.
  4. Přidáme brambory a vaříme asi 20 minut, dokud nezměknou. Snížíme teplotu na střední a vmícháme hustou smetanu a uvařenou klobásu. Prohřejeme a těsně před podáváním vmícháme do polévky špenát.
IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang