5 přírodních tipů, jak podpořit růst vlasů a řas

Magazín
sweetpotatoonwoodenbackground

Toužíte po lesklých vlasech, pevných nehtech a žirafích řasách? Pokud jste odpůrci invazivních a nepřirozených metod, sáhněte po vitamínu A, B, C, D a E, nezapomínejte ani na zinek a železo. V čem tyto prospěšné látky najdete? 

1, Ořechy

Ořechy všeho druhu jsou poklad pro celé naše tělo. Obsahují velké množství vitamínu E, mastných kyselin a aminokyselin, po kterých naše vlasy i řasy přímo prahnou. Obzvláště aminokyselina arginin, která je ve formě proteinu, se používá při zpomalení padání vlasů. Každé ráno snězte hrst různě namíchaných oříšků a nastartujte si den na zdravé vlně.

2, Avokádo

Podobně jako ořechy i avokádo obsahuje tak potřebný vitamín E. Navíc díky antioxidantům udržuje pod kontrolou volné radikály – to napomáhá v boji proti oxidativnímu stresu. A to je velmi důležité v boji za krásné vlasy a řasy, jelikož právě tento stres způsobuje jejich nadměrné vypadávání.

3, Batáty

Batáty jsou mimo jiné skvělým zdrojem vitamínu A a B5, nicméně hlavním benefitem sladkých brambor je obsažený biotin. Ten udržuje vlasy i řasy ve skvělé kondici a především urychluje jejich růst a zlepšuje kvalitu.

TIP: Biotin lze užívat i jako doplněk stravy či jako součást šamponů a kondicionérů. Pro zdravější řasy zase můžete používat speciální sérum na řasy.

4, Houby

A jaký další pokrm udržuje vlasy a řasy v plné síle? Kdo by to byl řekl – houby. Houby jsou přímo poklad z lesa, jelikož lidskému tělu poskytují vitamín B3, o kterém je známo, že hydratuje a vyživuje vlasové folikuly. Zkrátka pro lámavé vlasy i řasy jsou houby jako stvořené.

5, Vajíčka

A když už se chystáte připravit si pokrm z hub, vrhněte se rovnou na smaženici, ve které jsou vajíčka. Ty jsou totiž nabité bílkovinami, které v základu tvoří většinu struktury vlasů i řas. Pokud nejste zrovna milovníkem vajec, sáhněte po jiných bílkovinových bombách, například fazolích nebo arašídech.

Kategorie:

Magazín

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang