Cuketa po řecku se sýrem

2-3 střední cukety,  4 rajčata,  2 střední cibule,  černé olivy,  olivový olej,  řecké koření (na gyros),  sůl, pepř,  nastrouhaný sýr ementál 45% Cuketu očistíme (starší cuketu oloupeme a zbavíme dužiny), nakrájíme na kolečka, rajčata také nakrájíme na kolečka, cibuli na půlkolečka, olivy rozkrojíme na půl. Do zapékací mísy na sebe střídavě vrstvíme rajčata, cuketu, cibuli… Pokračovat ve čtení Cuketa po řecku se sýrem

Publikováno
V rubrikách Magazín

Vaječná pomazánka se sýrem

3 vejce 150 g sýru 2 polévkové lžíce pomazánkového másla 2 polévkové lžíce majonézy Sůl Česnek Pažitka Petrželka Jarní cibulka Vejce uvaříme natvrdo, oloupeme a nastrouháme nahrubo. Sýr si nastrouháme najemno a smícháme s vejci. Přidáme i pomazánkové máslo a majonézu. Chuť doladíme dle vlastního gusta solí a česnekem, na ozdobu můžeme přidat i oblíbené… Pokračovat ve čtení Vaječná pomazánka se sýrem

Publikováno
V rubrikách Magazín

Zapečená kotleta se sýrem a šlehačkou

1/2 kila vepřové kotlety 1/2 kila brambor 2 rajčata 1 plnotučná šlehačka 250 g tvrdého sýra ementál 45% sůl pepř olej rozmarýn Maso nakrájejte na plátky a naklepejte. Osolte a opepřete a zprudka osmahněte na pánvi. Poté plátky položte do vymazaného plechu. Brambory oloupejte a nakrájejte společně s rajčaty na tenké plátky. Maso v plechu… Pokračovat ve čtení Zapečená kotleta se sýrem a šlehačkou

Publikováno
V rubrikách Magazín

Omeleta s ementálem

6 vajec  6 lžic vody  80 g strouhaného ementálu 80 g anglické slaniny  sůl a mletý černý pepř  1 lžičku mleté sladké papriky  1 lžíci sekané pažitky na posypání Slaninu nakrájejte na tenké proužky a opečte nasucho na pánvi. Vejce rozklepněte do mísy a prošlehejte s vodou a se sýrem. Vaječnou směs ochuťte solí, pepřem… Pokračovat ve čtení Omeleta s ementálem

Publikováno
V rubrikách Magazín

Krémová vaječnice se sýrem

4 vejce 80 g sýru 40 g másla Sůl, pepř Vejce si nejprve dobře rozšleháme, pak přidáme sýr nakrájený na nudličky a po malých kouscích i máslo. Směs vylijeme na pánev, kterou postavíme na prudký oheň. Dochutíme solí a pepřem a za stálého míchání nahříváme až zhoustne. Přelijeme do teplé misky, nejlépe do misky na… Pokračovat ve čtení Krémová vaječnice se sýrem

Publikováno
V rubrikách Magazín

Tarte s krémem z ricotty a červených pomerančů, zdobený pusinkami a kandovanými pomeranči

Tak jo, můj osud je oficiálně zpečetěn. Včera jsem si vlastnoručně vyplnila formulář obžaloby a zároveň rozsudku smrti a pak ho sama doručila příslušným úřadům. A za měsíc a půl nastoupí popravčí četa a rozstřílí mě na milion pidiprťavých kousíčků.  No dobře, nebudu vás tahat za fusekli, jsem sice dooost masochistka (magor, magor, magoooor), ale… Pokračovat ve čtení Tarte s krémem z ricotty a červených pomerančů, zdobený pusinkami a kandovanými pomeranči

Kynutý rolovaný koláč s kaštanovo-skořicovou náplní

Ráda bych vám napsala, že jsem se od minulého příspěvku někam posunula stran mé zpomalenosti, ale to bych strašně, ale opravdu strašně, kecala. Moje hlava stále stávkuje. Nicméně myslím, že už jsem dosáhla dna. Takže teď setrvávám na stejném místě, odkud se sice zatím nepohybuji směrem nahoru (kam bych pochopitelně chtěla), ale na druhou stranu… Pokračovat ve čtení Kynutý rolovaný koláč s kaštanovo-skořicovou náplní

Lemon curd

Při testování cupcakes na květnový Street Food Festival, který proběhne 4.5. v holešovickém klubu Cross (drobná reklama neuškodí), jsem, jako už tradičně, sáhla po osvědčeném Lemon Curdu z M&S. Pak přišel stud – když už vyrábím něco domácího, tak by to opravdu mělo být domácí se vším všudy. Sedla jsem k počítači a poctivě zkoumala dostupné recepty. Většinou prohlédnu tak… Pokračovat ve čtení Lemon curd

Profiteroly s malinovou pěnou, hořkou čokoládou Callebaut a praženými kakaovými boby

Uf, nějak začínám ztrácet pojem o čase… Jaký je dnes den? Teda jasně, vím, že jsem po dotázání na všechny zkumavky a vzorky nadepisovala 12. 6., a v příčetnost svých kolegů mám daleko větší důvěru než v tu svojí (krom jednoho, který celý den neúnavně falešně zpíval Ivetku Bartošovou a prokládal to Markem Ztraceným a… Pokračovat ve čtení Profiteroly s malinovou pěnou, hořkou čokoládou Callebaut a praženými kakaovými boby

Jablečno-hruškový koláč se slaným medem a bourbonem

Když jsem do zářijového čísla Apetitu připravovala recepty na podzimní koláče, úplně jsem se zbláznila do křehkého těsta a mřížkování. A tak mi bylo najednou strašně líto, že pomyslná kovářova kobyla chodí bosa, a tady je mřížkový koláč pouze jeden. Zařekla jsem se tedy, že alespoň jeden z nich sem přidám. Nakonec jsem měla dost… Pokračovat ve čtení Jablečno-hruškový koláč se slaným medem a bourbonem