WHOLE30 MAY – REINTRODUCTION & LIFE AFTER WHOLE30

Je tu poslední den Whole30. Zítra ráno se nalačno zvážím a změřím, abych porovnala všechny své výsledky.. Ale jak už jsem psala, fyzická stránka není nejdůležitější.. Určitě se mnou zhodnoťte i svou zdravotní stránku (vyrážky, ekzémy, alergie, akné, cukrovka, atp..), psychickou stránku (nálady, emoce, psychiku), spánek (spíte tvrději, usínáte snáz, budíte se svěží?), fungování mozku… Pokračovat ve čtení WHOLE30 MAY – REINTRODUCTION & LIFE AFTER WHOLE30

Publikováno
V rubrikách Magazín

CHRISTMAS SPICED CASHEWS / VÁNOCEMI OVONĚNÉ PRAŽENÉ KEŠU

Ještě za dob, než se u mě objevily všechny ty potravinové alergie, jsem milovala vánoční pražené mandle v cukru :))) Myslím, že to byl vždycky první stánek, ke kterému jsem se na vánočních trzích vydala. No dobře, hned po tom se svařákem.. Takže si neumíte ani představit, jak moc jsem poslední zimy trpěla.. Jenže situace… Pokračovat ve čtení CHRISTMAS SPICED CASHEWS / VÁNOCEMI OVONĚNÉ PRAŽENÉ KEŠU

Publikováno
V rubrikách Magazín

LEMON TURBO CHICKEN / CITRÓNOVÉ TURBO KUŘE

Pečené kuřátko, které se peče trochu rychleji a servíruje snadněji. Proto mu říkám také „za pět dvanáct“, protože na něho budete potřebovat jenom hodinku v troubě a porcovat ho můžete rovnou na stole před návštěvou bez zbytečných obav, že vám to s nůžkami moc nepůjde.. No a teď s přicházejícím jarem mu společně dodáme šťavnatý… Pokračovat ve čtení LEMON TURBO CHICKEN / CITRÓNOVÉ TURBO KUŘE

Publikováno
V rubrikách Magazín

VANILLA ORANGE BUNDT CAKE / VANILKOVO-POMERANČOVÁ BÁBOVKA

Nadýchaná a pomerančem provoněná paleo bábovka z pár ingrediencí. Zalitá čokoládovým glazé na vodní bázi. Sice by bábovce slušely na fotce nějaké ty zbylé pomeranče a květiny, ale už nezbyl prostor.. Tak třeba příště 🙂  Serving: cca 16 pieces / 6-cup Bundt pan Prep time: 15 min Bake time: 50 min Ingredience: 3,5 hrnku mandlové… Pokračovat ve čtení VANILLA ORANGE BUNDT CAKE / VANILKOVO-POMERANČOVÁ BÁBOVKA

Publikováno
V rubrikách Magazín

GRAIN-FREE GRANOLA / OŘECHOVÁ GRANOLA

Ořechová granola mě osobně nezasytí na tak dlouho jako vajíčka nebo jiná slaná snídaně. Ale pro mlsné dětské jazýčky je ideální. Ať už jako snídaně a nebo svačinka. Přimíchejte dětem ovoce, které mají rády a ta nejlepší granola bez lepku a obilovin je na světě. Nejlepší částí je fakt, že granola křupe i po namočení… Pokračovat ve čtení GRAIN-FREE GRANOLA / OŘECHOVÁ GRANOLA

Publikováno
V rubrikách Magazín

ENERGIZING HOT CHOCOLATE / ENERGIZUJÍCÍ HORKÁ ČOKOLÁDA

Horká čokoláda, která dodá energii. Zahřeje po náročném výletu venku nejen mě, ale často i Lauru.  A tak jsem se vám recept rozhodla nasdílet zrovna dnes, kdy je venku opět mrazivo pod nulou a přitom už jaro klepe na dveře (alespoň co se datumu týče :))! Základem čokolády je vývar z kostí. Nebojte, funguje to… Pokračovat ve čtení ENERGIZING HOT CHOCOLATE / ENERGIZUJÍCÍ HORKÁ ČOKOLÁDA

Publikováno
V rubrikách Magazín

CRANBERRY SQUARES / BRUSINKOVÁ BUCHTA

Vánoce nemusejí být jenom o cukroví. Připravte v pár minutách rodině či návštěvě vánoční buchtu, která je sladká i lehce kyselá zároveň. Navíc prozáří svou brusinkovou barvou všechny stoly. Je to láska na první sousto. Věřte mi.  Že nemůžete sehnat čerstvé brusinky? Podívejte se pod postupem na mé tipy 😉 Serving: 12 pcs Prep time:… Pokračovat ve čtení CRANBERRY SQUARES / BRUSINKOVÁ BUCHTA

Publikováno
V rubrikách Magazín

CHEESY SAVOY CABBAGE CHIPS / KAPUSTOVÉ SÝROVO-NESÝROVÉ CHIPSY

Kapustové sýrovo-nesýrové chipsy. Jak většina mohla vidět u mě na Instagramu, tak si je přidávám klidně jako součást jídla – do salátu, do kari 😀 no a nebo je nejlíp sním rovnou z trouby či sušičky. Tak jdem na to. Kapusta. Sice je teď po hlavní sezóně kapusty, která trvá od listopadu do února. Ale… Pokračovat ve čtení CHEESY SAVOY CABBAGE CHIPS / KAPUSTOVÉ SÝROVO-NESÝROVÉ CHIPSY

Publikováno
V rubrikách Magazín

AVOCADO LIME TARTE / AVOKÁDOVO-LIMETKOVÝ KOLÁČ

Je tu první recept na jednoduchý a svěží avokádovo-limetkový koláč nejen pro vegany, raw a paleo strávníky.. Serves: 12 pieces Prep time: 25 min Freezing time: 120 min Na základ: 2 hrnky mixu semínek (slunečnicové, dýňové) a oříšků (pistácie, kešu) a plodů goji cca 500g datlí 2 lžíce kokosového oleje Na krém:  5 avokád – zralých! šťáva… Pokračovat ve čtení AVOCADO LIME TARTE / AVOKÁDOVO-LIMETKOVÝ KOLÁČ

Publikováno
V rubrikách Magazín

OMBRÉ CHOCOLATE BIRTHDAY CAKE

Přáli jste si recept na Lauřin narozeninový dort. Tak jsem vám ho konečně dala dohromady 😉 Dělala jsem při jednom pečení jeden větší dort pro rodinu o průměru 21cm a dva malé dortíky pro Lauru (slavili jsme na dvakrát) o průměru 8,5cm. Recept je bez lepku, bez obilovin.. Ale je s tvarohem, lučinou a ovocem..… Pokračovat ve čtení OMBRÉ CHOCOLATE BIRTHDAY CAKE

Publikováno
V rubrikách Magazín