DEVILS ON HORSEBACK / PLNĚNÉ DATLE A ŠVESTKY VE SLANINOVÉM KABÁTKU

Blíží se Silvestr, tak tu mám pro vás rychlý tip, co si připravit na slavnostní stůl na uzobávání. Nejspíš je vám spíše známá kombinace mozzarelly obalené a zapečené ve slanině. Tato verze je doplněná o sušené ovoce a místo klasického sýru vypíchne v závěru sousta svou skvělou chuť ořechová náplň.  Pokud zatoužíte spíše po low-carb… Pokračovat ve čtení DEVILS ON HORSEBACK / PLNĚNÉ DATLE A ŠVESTKY VE SLANINOVÉM KABÁTKU

Publikováno
V rubrikách Magazín

PUMPKIN BREAD / DÝŇOVÝ CHLEBÍK PROVONĚNÝ PERNÍKEM

Tohle je nový „must try“! Vím, že má u vás velký úspěch Cuketový chlebík, tak už bylo na čase, přijít s něčím novým 🙂 Tentokrát v hlavní roli bude dýně, perníkové koření a pekany. Chlebík chutná skvěle samostatně, stejně tak s vrstvou ghí či mandlovým máslem. Připravte si k němu jedno Zlaté mléko a nebo Horkou… Pokračovat ve čtení PUMPKIN BREAD / DÝŇOVÝ CHLEBÍK PROVONĚNÝ PERNÍKEM

Publikováno
V rubrikách Magazín

WHOLE30 MAY – MEAL PLAN FOR 1st WEEK

Sdílím s vámi svůj plán na příští týden 🙂 Následovat bude i nákupní seznam, abyste věděli, co všechno bude potřeba nakoupit. Co se týče jídel v plánu, určitě se stane, že jídla různě v týdnu prohodím podle momentálních chutí. Snažila jsem se připravit jídla i tak, aby se dala zužitkovat například další den k obědu… Pokračovat ve čtení WHOLE30 MAY – MEAL PLAN FOR 1st WEEK

Publikováno
V rubrikách Magazín

STRAWBERRY DRESSING / JAHODOVÝ DRESINK

Oživte si listový salát svěžím jahodovým dresinkem. Hodí se ke kuřecímu, slanině i vajíčkům. Serving: 1 small jar Prep time: 5 mins Ingredience: 1/2 hrnku lehkého olivového oleje (myšleno na chuti, třeba Borges Fruity) 5 jahod 5 lístků bazalky 1 lžíce červeného vinného octa 3 lžíce pomerančové šťávy špetka soli Postup: Vše vložte do mixéru… Pokračovat ve čtení STRAWBERRY DRESSING / JAHODOVÝ DRESINK

Publikováno
V rubrikách Magazín

PLUM PIE / ŠVESTKOVÝ KOLÁČ

Švestky, jablka, meruňky, broskve (vlastně všechny peckovice a malvice) jsem ze svého jídelníčku vynechávala dobrých čtyři a půl roku kvůli potravinovým alergiím. A to často i ve vařené nebo jinak tepelně zpracované podobě, která by mi vlastně neublížila. Ale víte jak – pro jistotu!  Věděla jsem, že tělo (především střeva) po změně jídelníčku na paleo… Pokračovat ve čtení PLUM PIE / ŠVESTKOVÝ KOLÁČ

Publikováno
V rubrikách Magazín

APERITIVO MOMENT II / BELGICKÉ BIFTEKOVÉ TYČINKY, PRACH Z MRKVE

Naši přátelé vědí, že s Mírou moc rádi čas od času vyrážíme do restaurací za degustačním menu. Všimla jsem si především dvou věcí, které většina z oněch restaurací (Field, Le Grill, La Terroir…) používá. Za prvé to je především sezónní zelenina (což samo o sobě není až tak překvapivé), tu ale využívají nejčastěji jako svou… Pokračovat ve čtení APERITIVO MOMENT II / BELGICKÉ BIFTEKOVÉ TYČINKY, PRACH Z MRKVE

Publikováno
V rubrikách Magazín

CUCUMBER SOUP / STUDENÁ OKURKOVÁ POLÉVKA

Horké dny udeřily v plným proudu, tak vám přináším svěží rychlý tip na „easy“ studenou okurkovou polévku. Zchladí a zachrání vás. Nakupilo se mi doma z nedělního Cukrfree workshopu pár věnovaných kuřecích vývarů od Konečně vývar (díky, Jani :), tak mě v tomhle dusném počasí napadlo je tepelně neupravovat a prostě přidat jako základ.  Jinak,… Pokračovat ve čtení CUCUMBER SOUP / STUDENÁ OKURKOVÁ POLÉVKA

Publikováno
V rubrikách Magazín

BUTTERNUT SQUASH SALAD / SALÁT SE SKOŘICOVOU DÝNÍ, RICOTTOU A FÍKY

Podzim a jeho všudypřítomné dýně. Alespoň to mám na něm ráda 🙂 Tak si je pojďme společně užít 🙂 Dnešní recept bude s dýní máslovou, kterou používám asi nejběžněji. Její chuť je pro mě jemnější než u hokkaido, ale zase výraznější než u dýně špagetové – u té jsem si na chuť prostě zatím nepřišla..… Pokračovat ve čtení BUTTERNUT SQUASH SALAD / SALÁT SE SKOŘICOVOU DÝNÍ, RICOTTOU A FÍKY

Publikováno
V rubrikách Magazín

CARROT MOUSSE / PEČENÁ MRKVOVÁ PĚNA

Dezert a nebo příloha? Co takhle obojí. Zapečená mrkvová pěna je skvělá ještě teplá k pečeným masům a steakům. Nebo z ní vykouzlíte skvělý dezert, pokud ji necháte vychladit v lednici a podáte ji s vrstvou domácí nutelly. Nutelle můžete dodat krémovější strukturu, pokud přidáte v závěrečném mixování zhruba 1/2 hrnku kokosového mléka 😉 Ingredience:… Pokračovat ve čtení CARROT MOUSSE / PEČENÁ MRKVOVÁ PĚNA

Publikováno
V rubrikách Magazín

CHOCOLATE / ČOKOLÁDA

Čokoláda byla jedním z prvních receptů, které jsem vám sdílela. A tak bych vám ji ráda připomněla a trochu přilepšila 🙂 Původní recept byl u karamelových čoko bonbonků. Přiznám se, že dříve jsem dělala čokoládu celkem často – prostě jsem ji vylila na tácek vyložený fólií, obsypala kokosem, ořechama a dala do mrazáku. Poslední třičtvrtě rok… Pokračovat ve čtení CHOCOLATE / ČOKOLÁDA

Publikováno
V rubrikách Magazín