Jak ušetřit při plánování svatební hostiny

Magazín

Chcete do toho letos praštit, ale nejste zrovna v balíku? Nezoufejte! Na následujících řádcích vám prozradíme, díky jakým vychytávkám můžete ušetřit na svatební hostině. Ta totiž může váš rozpočet značně navýšit. Čtěte a inspirujte se s námi!

Jakou restauraci vybrat, abychom na svatbě ušetřili nějakou tu korunu navíc?

Pokud přemýšlíte, jak ušetřit na svatební hostině, začněte uvažovat o vhodné restauraci. Samozřejmě je dobré, když bude mít nějakou úroveň. Velkou roli tu však hraje i poloha restaurace. V ideálním případě by se měla nacházet přímo v místě svatebního obřadu. Zbytečným cestováním utratíte peníze. Vhodnou volbou jsou tedy ta místa, která vám nabídnou zázemí pro svatební obřad i pro hostinu. Může se jednat o nejrůznější statky, mlýny apod.. Jestliže si zařizujete a organizujete vše sami, zkuste kouknout i na webové stránky s názvem Svatební atlas. Jedná se o svatební portál, na kterém můžete hledat vaše ideální místo na svatbu a hostinu,  ale i dobrého fotografa či kameramana. Konkrétní místa na svatební hostinu pak můžete hledat tady. S provozovatelem restaurace pak dojednejte konkrétní podmínky. Ty se mohou totiž velmi lišit. Do některých restaurací si můžete přinést vlastní alkohol, dort apod.. Platí se už jen tzv. korkovné. Dobré je tedy prověřit si více pohostinství a až po malém průzkumu zvolit to správné místo, které bude nejen krásné, ale také šetrné k vaší peněžence.

Jaké svatební menu zvolit, abychom zvládli ukočírovat náš rozpočet?

Svatební menu nemusí být vůbec drahé. Stačí najít příjemnou restauraci či penzion, kde vám vyjdou vstříc. Kouknout můžete např. na místa s restaurací. Dobrou volbou je i tzv. catering. Tyto služby totiž často nabízí zvýhodněné ceny na svatební menu. A pak tu máme svatební dort. Ten nemusí být vůbec drahou položkou na seznamu. V jednoduchosti je krása. Na oko může být dort bohatě zdobený, ale uvnitř lze vsadit na klasiku. Cukrář může použít obyčejné piškotové korpusy a zvolit lehký máslový krém. Dobré je, když se s cukrářem dohodnete na jednotlivých ingrediencích a spočítá vám předběžnou cenu dortu. Pak nebudete překvapeni z výsledku.

Jaké další vychytávky nám poníží svatební rozpočet?

Co se týče gastronomie, můžete vsadit na cateringové firmy, které nabízí akční balíčky za zvýhodněné ceny. Často se jedná o nabídku, která v sobě zahrnuje výzdobu místa i přípravu svatebního menu. Vhodné je i to, abychom si před svatbou zjistili, na kolik nás mohou jednotlivé položky přijít. Abychom si vytvořili ucelenou představu o svatebním rozpočtu, můžeme se podívat i na nejrůznější srovnání. Užitečné rady najdete např. ve článku: Chceme se vzít, kolik stojí svatba?. V praxi se často setkáváme s tím, že ženich s nevěstou vůbec netuší, kde je dobré ušetřit nějakou tu korunu a na čem se naopak šetřit nevyplácí. V dnešní době se můžete inspirovat na mnohých svatebních portálech a blozích. Užitečné rady vám pak mohou poskytnout i youtubeři a influenceři. Možností je mnoho, stačí si jen udělat přehled.

Kategorie:

Magazín

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang