
Kombinace potravin
Správné kombinování potravin má velký význam z hlediska fyziologie zpracování potravy v...
Dbát na své zdraví je velmi důležité, a to nejen na svůj zevnějšek, ale velmi důležité je také i zevnitř. Některé potraviny nejsou těmi nejvhodnějšími pro tělo, ať už to jsou potraviny, které v sobě mají mnoho cukru nebo jsou tučné, ale také i potraviny, které mohou mít vliv na celkové zdraví, jako jsou například alergici na lepek, diabetici či intolerance laktózy.
U masa je zdravější variantou rozhodně drůbeží maso, především krůtí a kuřecí. U různých diet se jako příloha hojně využívá především rýže, avšak dají se připravit i zdravější verze těstovin, které mohou být čočkové, cizrnové, hrachové nebo žitné.
Velmi prospěšnými pro organismus jsou ryby, které by se měly konzumovat alespoň dvakrát týdně. Důležitý je také přísun vitamínů, které může dodat ovoce a zelenina.
Kombinace potravin
Správné kombinování potravin má velký význam z hlediska fyziologie zpracování potravy v...
Recept na zdravé palačinky
Tyto recepty na zdravé palačinky mají nadýchanou strukturu díky ušlehaným bílkům....
Cibule, jarní cibulka vs. šalotka
Cibuloviny, zahrnující klasickou cibuli a další druhy (cibule šalotka, červená cibule,...
Recept na mléčný kefír
Kefírové mléko je lahodný a zdravý mléčný nápoj, který je plný probiotik a živin pro...
Lehký a výživný quinoa salát
Quinoa salát je výživný, osvěžující a chutný pokrm, který získává stále větší...
Ovesné sušenky
Ovesné sušenky jsou lahodnou a zdravou pochoutkou, která kombinuje ovesné vločky s nádechem...
Recept na krémové avokádové smoothie
Avokádové smoothie je krémový a výživný nápoj připravený především ze zralého...
Glykemický index – jak se podívat potravinám na zoubek
Glykemický index (GI) je užitečným nástrojem pro ty, kteří chtějí dodržovat zdravou...
Recept na tahini omáčku
Krémová, oříšková a světlá omáčka tahini se stane základem vaší kuchyně. Posypte s...
Fazole vs. fazolky – a jak připravit ke steaku
Fazole i zelené fazolky patří do čeledi luštěnin, ale jsou mezi nimi některé důležité...
Tradiční pravá česnečka – nejlepší recept – česneková polévka
Polévky jsou vděčný pokrm, který nejen zahřeje, nýbrž i zasytí. Pokud doma není nic k...
Rychlé kimchi – recept – pravé kimči a salát
Kimči je tradiční korejská příloha ze solené kvašené zeleniny. Je známé již stovky...
Žampionová omáčka – k masu či těstovinám – recept
Žampionová omáčka je starou dobrou klasikou pro milovníky hub. Hodí se jak ke knedlíkům,...
Zelí vs. kapusta – kapustové zelí
Svého předka mají zelí i kapusta pravděpodobně stejného – je jí brukev zelná. I...
Jáhlový koláč – recept
Bílý rafinovaný cukr a klasickou pšeničnou mouku už jsem dávno z jídelníčku vyřadila a...
Cizrnový falafel pečený v troubě
Cizrna je bezpochyby velmi oblíbená, ale také zdravá a prospěšnými látkami nabitá...
Okurkové smoothie s mátou a limetkou
Okurkové smoothie je tou pravou volbou v teplých letních dnech je díky spojení máty a...
Dokonalá domácí hořčice
Dělat si domácí hořčici je taková kuchařská frajeřinka. Dnes si můžete v obchodech...
Pohankové palačinky
Palačinky si můžete připravit na spoustu různých způsobů. Jeden z nich představují...
Zdravé borůvkové muffiny – recept
Kdo říká, že sladkosti nemohou být zdravé? Nebo že zdravé sladkosti nemohou být chutné?...
Mango vs. papája
Když kupujete mango, zaměřte se na to, aby byla slupka krásně hladká a beze skvrn. Dbejte na...
Růžičková kapusta – recepty
Co si myslíte o růžičkové kapustě? Milujete ji, nebo ji nemusíte? Růžičková kapusta...
Recept na snadné müsli
Tento zdravý recept na müsli je plný celozrnných obilovin, ořechů a semínek, takže si...
Recept na jogurtový parfait
Tento recept na jogurtový parfait je vynikající snídaně, svačina nebo dezert. Vypadá...
© 2025 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang