Zdraví

Snadná ředkvičková pomazánka

Opravdu snadný recept na zeleninový předkrm. Jsou to jen ředkvičky, trocha zelené cibulky a...

Jak uvařit bulgur

Bulgur je výživná a snadná celozrnná obilovina, která skvěle nahradí hnědou rýži nebo...

Kokosové máslo – recept

Kokos je velmi oblíbený pro svoji jedinečnou vůni, chuť a široké využití. Málokdo však ...

Často diskutovaný lepek – komu může skutečně škodit?

Snad jedině cukr je kromě lepku poslední dobou tématem číslo jedna. Řeší ho a...

Glykemický index není zase až tak složitý – podívejte se potravinám na zoubek

Glykemický index (GI) dané potraviny udává, jak moc a jak rychle stoupá hladina krevního...

Grilování a nutriční hodnoty jídel

Naše letní snahy zhubnout nebo alespoň zachovat si svou figuru bývají atakovány...

Letní grilování. Jaké pečivo si vybrat a kolik ho můžeme sníst?

Co může být o letních teplých večerech příjemnější než posezení s rodinou nebo s...

Připravte své trávení na zimu

Existuje řada faktorů, které ovlivňují, co se objeví v našem nákupním košíku. Jedním z...

Brambory

Zní to trochu filozoficky, přitom bude řeč o těch...

Mák vs. tvaroh

Ke koláčové bitvě se schyluje vždy, když přijde na přetřes jejich náplň. Jedlíci se...

Gouda, eidam, ementál – sýry v teplé i studené kuchyni

Cokoliv se sýrem je prostě lepší. Zvlášť zatepla. Vláčnost, tučnost a jemná vlákna,...

Co dokáže vláknina v pečivu

O vláknině toho bylo (nejen na našem blogu) napsáno již mnoho. Asi každý dnes už ví, že...

© 2022 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang