Rychlé kimchi – recept

Přílohy

Ingredience

  • 1 čínské zelí
  • 3 stroužky česneku, rozdrcené
  • 2,5 cm zázvoru, nastrouhaného
  • 2 lžíce rybí omáčky (nepovinné)
  • 2 lžíce chilli omáčky sriracha nebo chilli pasty
  • 1 polévková lžíce zlatého cukru krupice
  • 3 lžíce rýžového octa
  • 8 ředkviček, nahrubo nastrouhaných
  • 2 mrkve nakrájené na nudličky nebo nahrubo nastrouhané
  • 4 jarní cibulky, jemně nastrouhané

Postup

  • Krok 1 – Zelí nakrájejte na 2,5 cm proužky. Přendejte do mísy, promíchejte s 1 lžící mořské soli a nechte 1 hodinu odležet. Mezitím připravte pastu kimchi smícháním česneku, zázvoru, rybí omáčky (pokud používáte), chilli omáčky, cukru a rýžového octa v malé misce.
  • Krok 2 – Zelí opláchněte pod tekoucí studenou vodou, nechte okapat a důkladně osušte. Přendejte ho do velké mísy a spolu s ředkvičkami, mrkví a jarní cibulkou ho promíchejte s pastou. Podávejte ihned nebo je zabalte do velké sklenice, uzavřete a nechte přes noc kvasit při pokojové teplotě a poté zchlaďte. V lednici vydrží až 2 týdny. Chuť se zlepší, čím déle je ponecháte.

Kategorie:

Přílohy

© 2022 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang