Zeleninové přílohy

Zeleninové přílohy jsou oblíbenou variantou pro dietnější typ příloh. V letních měsících je skvělou volbou k masu či rybě grilovaná zelenina, která může být nejen jako příloha, avšak také jako hlavní jídlo s dobrým dipem.

Oblíbenými jsou také přílohové saláty, které mohou být buď jednodruhové nebo mohou disponovat více druhy zeleniny, doplněné bývají o nějaký dressing či zálivku.

Další kategorie

Rychlý recept na nakládané jalapeños 

Ingredience 0,2 kg jalapeños1 červená paprika1 šálek jablečného octa (nebo bílého...

Křupavé nakládané zelené fazolky – recept

Ingredience 1 kg čerstvých zelených fazolek2 ½ šálku bílého destilovaného octa2...

Tradiční gyros – recept na nejlepší gyros

Ingredience 1 malá cibule nakrájená na kousky1 libra mletého jehněčího masa1 libra...

Jednoduchý restovaný špenát

Tento snadný recept na špenát je jedním z nejlepších způsobů přípravy špenátu....

Pečené papriky plněné rýží a fazolemi – recept

Tyto plněné papriky chutnají jinak než ty, které každý zná z dětství. Jsou bezmasé a...

Zelené fazolky na kyselo – recept

Zelené fazolky jsou výbornou zeleninovou přílohou k masu a skvěle se vyjímají také v...

Avokádovo-pomerančová salsa s chilli

Tak se mi zdá, že si z nás počasí dělá legraci. Chvíli je teplo, pak zas zima. No a s...

Trhané vepřové s květákovo-parmazánovou kaší

Trhané vepřové je naprosto super jídlo. Je sice pravda, že příprava je trochu více...

Marinované tofu s chřestem, pyré z pečeného tuřínu a hrášku a okurkové Cinzano

Je to docela výzva, vymyslet veganský předkrm, který by chutnal fakt hodně dobře, byl by...

kapustové chipsy

Kapustové sýrovo-nesýrové chipsy

Kapustové sýrovo-nesýrové chipsy. Jak je často vidět na Instagramu, přidávají se klidně...

biftek

Belgické biftekové tyčinky, prach z mrkve

Co jsou Belgické biftekové tyčinky? Vlastně se jedná o belgickou verzi tataráku s domácí...

dýňové pyré

Dýňové pyré

Je tu jeden podzimní univerzální recept, který může být základem do nespočtu jídel -...

Kanapky z celozrnné bagety s hráškovým pyré

Ingredience: Celozrnná bageta se záparou: Tmavá bageta vyrobená z celozrnné pšeničné...

Letní souboj chutí a vitamínů: mrkev vs. kedlubna

Latinský název mrkve je Daucus carota a tohle její pojmenování proniklo i do češtiny...

„Listovkový“ TOP 10 – zelenina

Kyselina listová se nachází hlavně v listech nebo klíčících luštěninách....

Recept – zdravý knedlík, špenát a maso na česneku

Ingredience na knedlík: 1 pšenično žitná bageta (nebo jiné cereální pečivo)trocha...

asijsk25c325a12b-pizza-1285000

Asijská „pizza“

O rozsáhlé záškodnické činnosti naší kočky Sue už jsem vám vyprávěla. Nejraději ve...

Pečená podzimní zelenina

Opravdu jednoduchý podzimní recept, který si zamiluje každá návštěva. Suroviny: 4...

Květákové placičky s koriandrem

Od té doby, co se stavuji rostlinnou stravou, stále hledám a zkouším nové postupy a...

Květákový tabouleh

Hotový pokrm může být buď přílohou nebo hlavním chodem. Na léto ke grilování je...

Fazole vs. fazolky

Fazole jsou královnou luštěnin – a to bez nadsázky. Jsou zdrojem kvalitních rostlinných...

Úprava rajčat

Rajčata jsou velmi zdravou zeleninou, ze které vytvoříme víc než pět jídel. Pojďme si...

tomatoes_rajcata-4-300x225-1628858

Rajská rajčata

Rajčata jsou také v České republice poměrně hojně rozšířená. Jedná se o velmi zdravou...

Recept – kuřecí prsíčka s patizonem a pórkem

Ingredience: 200 g masa z kuřecích prsíček1 menší patizon1 pórekvegeta1 lžíce octa2...

© 2022 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang