pecena-zelenina-2

Upečte si sezónní zeleninu a užijte si lahodný pokrm, který můžete snadno připravit i den předem. Před podáváním ho stačí ohřát. Balzamikový ocet lze nahradit citronovou šťávou.

Ingredience

  • 1 malá máslová dýně nakrájená na kostičky
  • 2 červené papriky, zbavené semínek a nakrájené na kostičky
  • 1 batát, oloupaný a nakrájený na kostičky
  • 3 brambory, nakrájené na kostičky
  • 1 červená cibule, rozčtvrcená
  • 1 lžíce nasekaného čerstvého tymiánu
  • 2 lžíce nasekaného čerstvého rozmarýnu
  • ¼ šálku olivového oleje
  • 2 lžíce balzamikového octa
  • sůl a čerstvě mletý černý pepř

Postup

  1. Předehřejte troubu na 240 °C.
  2. Ve velké míse smíchejte dýni, červenou papriku, batát a brambory. Oddělte čtvrtky červené cibule na kousky a přidejte je ke směsi.
  3. V malé misce smíchejte tymián, rozmarýn, olivový olej, ocet, sůl a pepř. Promíchejte se zeleninou, dokud se neobalí, a zeleninu rovnoměrně rozprostřete na velký pekáč.
  4. Pečte 35 až 40 minut v předehřáté troubě za stálého míchání každých 10 minut, nebo dokud není zelenina propečená a zlatavá.
IngredienceRecept

© 2022 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang