
Máte problém s tím, že vám všichni sousedé vnucují své obří cukety jako byste jich sami neměli plnou zahradu? Co kdyby to nebyl problém, nýbrž výzva. Tento recept na pečenou cuketu s parmazánem vás zachrání předtím, abyste cukety nemuseli vyhazovat. Díky posypání parmazánem je to jeden z těch jednohubkových zeleninových receptů, který si určitě zamilují všichni.
Příprava
- Příprava: 5 minut
- Doba vaření: 10 minut
- Počet porcí: 4
Ingredience
- 2 středně velké cukety nakrájené na kolečka
- 1/2 hrnku strouhaného parmazánu
- 1 lžička česnekového prášku
- 2 lžíce olivového oleje
- 3/4 lžičky mořské soli
- 1/2 lžičky pepře
Postup
- Předehřejeme troubu na 230 °C.
- Ve velké míse promícháme cukety s olivovým olejem, solí, pepřem a česnekovým práškem.
- Uspořádáme je na plech, posypeme strouhaným parmazánem a pečeme na středové mřížce 5 minut. Cukety opékáme 2-3 opékáme nebo dokud sýr nezezlátne.
- Podáváme jako přílohu nebo jako nízkosacharidový základ např. s hovězím ragú.
Tip
Musíte cuketu loupat? Nemusíte. Ve skutečnosti je slupka velkým zdrojem výživných látek v cuketě, takže slupku rozhodně ponechte.