Předkrmy

Při servírování nějaké slavnostnější večeře nebo obědu je vždy vhodné rozdělit celé jídlo do několika chodů, kdy se začíná předkrmem, poté následuje polévka, hlavní jídlo a na závěr může být doplněno dezertem.

Předkrmy nedisponují velkou velikostí jako ostatní chody. Obvykle se jedná například o bagetku s paštikou nebo pomazánkou, krevetky na špízu, lehký tataráček nebo jiné podobné, obvykle slané, jídlo.

Do předkrmu může být zakomponovaný i salát. Samotný předkrm by měl pouze naladit na další chody, nikoliv strávníka zasytit. Nejoblíbenější je užití předkrmů ve francouzské kuchyni, kdy jsou předkrmy nazývány jako amuse bouche.

Předkrm se dá pojmout dvěma způsoby, studené předkrmy se zpravidla podávají před polévkou, ovšem pokud by byl předkrm teplý, podává se až po polévce, případně místo ní.

Další kategorie

Křupavé cibulové kroužky – recept

Ingredience 1 velká cibule, nakrájená na 1cm plátky, kroužky oddělené od sebeolej na...

Salát z červené řepy s kozím sýrem – recept

Ingredience 4 středně velké řepy – očištěné, ořezané a rozkrojené napůl⅓...

Nadýchané smažené mozzarellové tyčinky

Příprava: 5 minutVaření: 8 minutCelkem: 13 minutNáročnost: snadnéPorce:...

Křupavé smažené kalamáry s česnekovou pastou aïoli

Příprava: 10 min.Vaření: 10 min.Celkem: 20 minutNáročnost: mírně pokročilíPorce: 4-6...

Snadná ředkvičková pomazánka

Opravdu snadný recept na zeleninový předkrm. Jsou to jen ředkvičky, trocha zelené cibulky a...

Vaječná pomazánka (nejen) na sendviče

Vyzkoušejte tento recept na vaječnou pomazánku (nejen) na sendviče s řeckým jogurtem místo...

Krabí pomazánka – recept na nejlepší krabí pomazánku

Není-li čas na přípravu večeře, musí člověk sáhnout po receptech, které jsou hotové...

Pomazánka z romaduru – recept

Romadur je zrající sýr s aromatickou chutí a vůní. Milovníky sýrových pomazánek si...

Recepty našich maminek, babiček a prababiček

Léto bylo nekonečné, hrášek byl velký jako třešně a třešně byly sladší. Kopřivy...

Recept – pomazánka z červeného zelí

Ingredience: 3/4 sklenice červeného zelí2 cibule2 kyselé okurky10 dkg měkkého salámu2...

mozaika-pastika-5511687

Paštika se šalvějí a koňakem

Rozhodla jsem se paštiku udělat svou, domácí, poctivou, ve které budou jen samé dobré...

Olivovo-kaparová tapenáda

Zůstaly vám z dovolené krásné černé olivy? Čekáte hosty? Tak udělejte k vínu tapenádu!...

Pečené papriky s bagetou – recept na nejlepší pečené papriky

Šťavnatá a lehce kouřová chuť pečených paprik jsou esencí léta. Nejlépe chutnají...

Avokádovo-koriandrová plněná vajíčka

Plněná vajíčka jsou prostě klasika. Dají se připravit na tolik způsobů. A na...

Vaječná pomazánka se sýrem

Chlebíčky nebo jednohubky s vaječnou pomazánkou jsou klasikou na každé oslavě. Rozhodně by...

Italské antipasti – nejlepší italská specialita

Tento recept není ani levný, ani zdravý. Vegetariána s ním neokouzlíte, na ostatní by...

Francouzská celerová remuláda

V české kuchyni se celer nejčastěji využívá jenom jako koření do polévky, které se...

Pomazánka z bílých fazolí a pečeného česneku

Bílé fazole mají tak úžasně máslovou konzistenci a neutrální chuť, že jsou pro...

Sýrová roláda

Sýrová roláda je skvělou alternativou ke sladkým pokrmům, které se často připravují k...

Studená špenátová roláda

Studená špenátová roláda je vhodná jako slaný pokrm například na oslavu jako alternativa...

Lilková caponata s multicereálním croissantem

Nechte se nachytat na krásný lesklý a orosený fialový lilek. Baklažánová barva s...

bageta_kruti_kulicky-1024x651-1103780

Hotovo do 15 minut – Norsko-libanonská fúze

Bageta s uzeným lososem a čerstvým sýrem je notoricky známá a oblíbená, není se čemu...

pastika-6124189

Domácí zvěřinová paštika ve skleničce

Listopad je v zásadě férový měsíc – přináší sice tmu, zimu, virózu a první nejapné...

Hovězí carpaccio

Carpaccio je velice oblíbený předkrm, který se připravuje téměř ze všech surovin jako je...

© 2022 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang