pivni-klobasy

Vyzkoušejte recept na pečivo plněné klobásami v pivu s cibulí a paprikou.

Ingredience

  • 6 klobásek bratwurst
  • 1 a 1/4 l ležáku
  • 2 velké cibule nakrájené na plátky
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 2 červené nebo zelené papriky, zbavené jader a nakrájené na plátky
  • Sůl a čerstvě mletý černý pepř
  • 6 housek na klobásy nebo hoagie, podélně rozříznutých
  • Hořčice

Postup

  1. Bratwurst propíchejte po celém povrchu vidličkou. Ve středně velkém hrnci smíchejte klobásy, pivo a polovinu cibule. Na středně silném ohni přiveďte k varu. Vařte asi 15 minut nebo dokud nejsou klobásy pevné a propečené.
  2. Bratwurst přendejte na talíř. Část tekutiny z vaření si ponechte.
  3. Mezitím ve velkém těžkém hrnci rozehřejte olej na středně vysoké teplotě. Přidejte zbývající cibuli a papriku. Za občasného promíchání vařte asi 15 minut nebo do úplného změknutí. V posledních 5 minutách vaření přidejte na pánev klobásu, aby lehce zhnědla.
  4. Pokud zelenina začne příliš tmavnout, přidejte několik lžic tekutiny z vaření klobásy. Podle chuti osolte a opepřete.
  5. Při podávání potřete každou housku hořčicí. Každou housku naplňte klobásou. Navrch dejte osmaženou papriku a cibuli.
IngredienceRecept

© 2022 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang