pivni-klobasy

Pivní klobásy jsou neodmyslitelnou součástí každé pořádné grilovačky a pikniku. Jejich sladce pikantní chuť a výrazná vůně piva osloví každého milovníka dobrého jídla. V tomto článku vám přinášíme tři recepty na ty nejlepší pivní klobásy, které si můžete připravit doma. Stačí jen pár jednoduchých kroků a můžete si užít lahodné pochoutky spolu s přáteli a rodinou.

Když se řekne „grilování,“ mnohým z nás okamžitě naskočí v mysli obraz slunného dne, přátel a aromatického kouře stoupajícího z grilu. A co k tomu lépe ladí než dobré klobásy? Pivní klobásy jsou oblíbenou volbou mnoha grilovacích nadšenců.

Jejich tajemstvím je výjimečná kombinace chutí, které v sobě ukrývají – sladkost piva a pikantnost klobásy se spojí do harmonického symfonického tónu, který udělá radost každému.

Máme pro vás tři jedinečné recepty na pivní klobásy, které si můžete připravit doma, a podávat je třeba k pečeným bramborám se slaninou, grilované zelenině nebo třeba se žampiony.

Klobasy
Klobásy jsou skvělou ozdobou každého grilování.

Pivní klobásy recept

Vyzkoušejte recept na pečivo plněné klobásami v pivu s cibulí a paprikou.

Ingredience na pivní klobásy

  • 6 klobásek bratwurst
  • 1 a 1/4 l ležáku
  • 2 velké cibule nakrájené na plátky
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 2 červené nebo zelené papriky, zbavené jader a nakrájené na plátky
  • sůl a čerstvě mletý černý pepř
  • 6 housek na klobásy nebo hoagie, podélně rozříznutých
  • hořčice

Postup na pivní klobásy

  1. Bratwurst propíchejte po celém povrchu vidličkou. Ve středně velkém hrnci smíchejte klobásy, pivo a polovinu cibule. Na středně silném ohni přiveďte k varu. Vařte asi 15 minut nebo dokud nejsou klobásy pevné a propečené.
  2. Bratwurst přendejte na talíř. Část tekutiny z vaření si ponechte.
  3. Mezitím ve velkém těžkém hrnci rozehřejte olej na středně vysoké teplotě. Přidejte zbývající cibuli a papriku. Za občasného promíchání vařte asi 15 minut nebo do úplného změknutí. V posledních 5 minutách vaření přidejte na pánev klobásu, aby lehce zhnědla.
  4. Pokud zelenina začne příliš tmavnout, přidejte několik lžic tekutiny z vaření klobásy. Podle chuti osolte a opepřete.
  5. Při podávání potřete každou housku hořčicí. Každou housku naplňte klobásou. Navrch dejte osmaženou papriku a cibuli.

Pečená klobása v troubě – recept

Pivní klobása je oblíbeným pokrmem na grilovacích večírcích, ale co udělat, když nemáte přístup k grilu? Nemusíte se bát, můžete si vychutnat tu samou chutnou pochoutku připravenou v troubě.

Tento recept na pivní klobásu v troubě je jednoduchý a rychlý, a přesto zachovává výrazné aroma, které milujete. Ke klobáse můžete přidat třeba grilovaný sýr halloumi.

Ingredience na pečenou klobásu v troubě

  • 4 kusy kvalitních pivních klobás
  • 1 cibule, na tenké plátky
  • 1 paprika, na tenké plátky (volitelné)
  • 2 středně velké brambory, nakrájené na plátky
  • 1 plechovka (330 ml) oblíbeného piva
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 lžička soli
  • 1/2 lžičky pepře
  • 1/2 lžičky mletého kmínu (volitelné)
  • 1/2 lžičky mletého papriky (volitelné)
  • sůl a pepř podle chuti

Postup na pečenou klobásu v troubě

  1. Troubu předehřejte na 180 °C a připravte plech nebo pekáč, který je vhodný do trouby.
  2. V míse smíchejte olivový olej, sůl, pepř a případně mletý kmín a papriku (pokud máte rádi pikantnější chuť).
  3. Bramborové plátky zalijte směsí olivového oleje a koření, dobře promíchejte, aby byly brambory dobře obaleny.
  4. Položte brambory na připravený plech nebo pekáč, aby vytvořily základnu pro klobásy.
  5. Na brambory umístěte tenké plátky cibule a papriky (pokud používáte).
  6. Přikryjte zeleninou pivní klobásy.
  7. Pomalu přelijte pivem tak, aby se klobásy a zelenina dobře propojily s pivním aroma.
  8. Pečte v troubě přibližně 30-40 minut, nebo dokud nebudou klobásy krásně zlatě hnědé a brambory měkké.
  9. Před podáváním ochutnejte a případně dochuťte solí a pepřem podle své chuti.
  10. Pivní klobásu v troubě můžete podávat samostatně nebo s křupavým pečivem a oblíbenými omáčkami.

Vinná klobása pečená v troubě – recept

Vinná klobása pečená v troubě je pokrm, který vás okamžitě přenese do starobylých hospůdek plných atmosféry a lahodného vína. Tento recept je ideální pro večírky s přáteli nebo pro romantickou večeři ve dvou. Jednoduchý a elegantní, vás okouzlí kombinací lahodného vína a kvalitních klobás.

TIP: Vyzkoušejte také bílou omáčku z klobás.

Ingredience na vinnou klobásu pečenou v troubě

  • 4 vinné klobásy
  • 1 cibule, nakrájená na tenké plátky
  • 2 středně velké brambory, oloupané a nakrájené na plátky
  • 2 stroužky česneku, nasekané na jemno
  • 1 sklenice (250 ml) červeného vína (preferujte suché víno)
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 lžička sušeného tymiánu
  • 1/2 lžičky soli
  • 1/4 lžičky pepře
  • 1/4 lžičky mleté papriky (sladké nebo pálivé podle preference)
  • 1/4 hrsti čerstvého petrželového lístku, na ozdobu

Postup na vinnou klobásu pečenou v troubě

  1. Troubu předehřejte na 180 °C a připravte pekáč vhodný do trouby.
  2. Na středně velkém ohni v pánvi rozehřejte olivový olej.
  3. Přidejte nakrájenou cibuli a česnek a osmažte je dozlatova.
  4. Přidejte plátky brambor a smažte je spolu s cibulí a česnekem, dokud nebudou měkké a lehce zlatě hnědé.
  5. Na dno připraveného pekáče položte směs brambor, cibule a česneku.
  6. Na vrch bramborového základu umístěte vinné klobásy.
  7. Posypte klobásy sušeným tymiánem, solí, pepřem a mletou paprikou.
  8. Pomalu přelijte červeným vínem, tak aby klobásy byly ponořené do vína.
  9. Pekáč zakryjte a dejte péct do předehřáté trouby na 30-40 minut, dokud klobásy nejsou zlatě hnědé a dobře propečené.
  10. Před podáváním ozdobte jídlo čerstvými petrželovými lístky a servírujte je spolu s chlebem nebo bramborovou kaší.
vinna-klobasa-recept-3-9439270
Vinná klobása z trouby potěší všechny smysly.

Špekáčky na pivu – recept

Špekáčky na pivu jsou neodmyslitelnou součástí letních grilovacích večírků a pikniků. Tento recept vás provede tím, jak připravit ty nejchutnější špekáčky, které se krásně propečou v pivní lázni. Pivo dodává špekáčkům výjimečnou chuť a aromat, kterým nikdo neodolá.

Ingredience na špekáčky na pivu

  • 8 špekáčků
  • 2 cibule, nakrájené na tenké plátky
  • 2 stroužky česneku, nasekané na jemno
  • 1 plechovka (330 ml) piva (preferujte světlé lager nebo pilsner)
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 lžička sušené majoránky
  • 1/2 lžičky soli
  • 1/4 lžičky pepře
  • 1/4 lžičky kmínu (volitelné)
  • 8 plátků pečiva na hot dogy
  • hořčice, kečup a nakládané okurky (jako příloha)

Postup na špekáčky na pivu

  1. Ve velkém hrnci nebo hrnci na gril si zahřejte olivový olej na středním ohni.
  2. Přidejte nakrájenou cibuli a česnek a osmažte je dozlatova.
  3. Přidejte špekáčky do hrnce a nechte je krátce zhnědnout ze všech stran.
  4. Posypte špekáčky solí, pepřem a sušenou majoránkou. Pokud máte rádi pikantní chuť, přidejte také kmín.
  5. Pomalu přilijte pivo do hrnce tak, aby špekáčky byly ponořené.
  6. Zakryjte hrnec poklicí nebo alobalem a nechte špekáčky vařit v pivní lázni asi 15-20 minut. Občas je otočte, aby se propekly rovnoměrně.
  7. Mezitím si připravte plátky pečiva na hot dogy a připravte si přílohy, jako je hořčice, kečup a nakládané okurky.
  8. Po uvaření odstraňte špekáčky z hrnce a nechte je chvilku odpočinout.
  9. Na plátky pečiva položte špekáčky a přidejte libovolné přílohy podle chuti.
  10. Špekáčky na pivu jsou připraveny k podávání! Grilovací slavnost může začít.

Bílá klobása v troubě – recept

Bílá klobása je tradiční lahůdka, kterou mnoho miluje pro její jemnou chuť a měkkou texturu. Tento recept vám ukáže, jak připravit bílou klobásu v troubě s příchutí bylinek a cibule. Je to jednoduchý a zároveň chutný pokrm, který bude skvělým doplňkem jakékoli rodinné večeře.

Ingredience na bílou klobásu v troubě

  • 4 bílé klobásy
  • 2 cibule, nakrájené na tenké plátky
  • 2 stroužky česneku, nasekané na jemno
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 lžička sušeného tymiánu
  • 1/2 lžičky soli
  • 1/4 lžičky čerstvě mletého černého pepře
  • 1/2 šálku vody nebo kuřecího vývaru
  • 1/4 šálku bílého vína (volitelné)
  • sůl a pepř podle chuti
  • čerstvé bylinky (např. petržel nebo tymián) na ozdobu (volitelné)

Postup na bílou klobásu v troubě

  1. Troubu předehřejte na 180 °C a připravte pekáč vhodný do trouby.
  2. Na středně velkém ohni v pánvi si zahřejte olivový olej.
  3. Přidejte nakrájenou cibuli a česnek a osmažte je dozlatova.
  4. Do pánve přidejte sušený tymián, sůl a čerstvě mletý černý pepř, a krátce promíchejte.
  5. Přidejte klobásy do pánve a opékejte je z obou stran, dokud nebudou zlatě hnědé.
  6. Přeneste klobásy do připraveného pekáče.
  7. V pánvi, kde jste smažili klobásy a cibuli, přidejte vodu nebo kuřecí vývar a přiveďte k varu, abyste uvolnili všechny lahodné šťávy.
  8. Pokud preferujete více výraznou chuť, přidejte také bílé víno a nechte ho krátce vařit, dokud se trochu nezredukuje.
  9. Přelijte směs cibule, vody (nebo vývaru) a případně vína přes klobásy v pekáči.
  10. Přikryjte pekáč a dejte péct do trouby na 30-40 minut, nebo dokud klobásy nejsou propečené a měkké.
  11. Před podáváním ochutnejte a případně dochuťte solí a pepřem podle své chuti.
  12. Podávejte bílou klobásu v troubě s přílohou dle vašeho výběru a ozdobte ji čerstvými bylinkami, pokud máte.
vinna-klobasa
Klobásy všeho druhu chutnají výborně z trouby, pánve i z grilu.

Pivní klobásy jsou skvělým způsobem, jak udělat grilování ještě zajímavějším a chutnějším. S našimi třemi recepty jste teď připraveni na každou grilovací událost.

Ať už zvolíte jakýkoliv recept, můžete si být jisti, že vaše kulinářské dovednosti budou vždy v centru pozornosti. Překvapte své přátele a rodinu těmito lahodnými pivními klobásami a užijte si společné chvíle plné chutí a radosti.

IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang