syed-f-hashemi-om2vhkv4sgo-unsplash

Philly cheesesteak s křehkým hovězím masem, rozpuštěným sýrem a karamelizovanou cibulí v objetí opečené rolky s česnekovým máslem si zaručeně získá vaše srdce.

Philly cheesesteak je sendvič z velmi tenkých plátků ribeye steaku, karamelizované cibule a sýru provolone. Tato jednoduchá kombinace je původní klasikou, která se stala populární na východním pobřeží USA.

Na západním pobřeží do něj ještě přidávají papriku a žampiony, avšak pravý „Philly“ obsahuje pouze steak, cibuli a sýr podávaný na rohlíku.

Ingredience

  • 500 g steaku ribeye nakrájeného na tenké plátky
  • 1/2 lžičky mořské soli nebo podle chuti
  • 1/2 lžičky černého pepře nebo podle chuti
  • 1 sladká cibule (velká) nakrájená na kostičky
  • 8 plátků sýru provolone, jemného
  • 4 bagetky, rozkrojené do 3/4
  • 2 lžíce změklého másla
  • 1 prolisovaný stroužek česneku
  • 2-4 lžíce majonézy nebo podle chuti

Postup

  1. Bagetky rozkrojte do 3/4 zoubkovaným nožem. Nakrájejte cibuli na kostičky a hovězí maso na tenké plátky.
  2. V malé misce smíchejte 2 lžíce másla s 1 prolisovaným stroužkem česneku. Česnekové máslo rozetřete na řezné strany bagetek. Opečte je na velké pánvi nebo roštu na středním ohni dozlatova a pak je dejte stranou.
  3. Na pánev přidejte 1 lžíci oleje a osmahněte na něm cibuli nakrájenou na kostičky, dokud nezkaramelizuje, pak ji přendejte do mísy.
  4. Zvyšte teplotu a přidejte další lžíci oleje. Rozložte velmi tenké plátky steaku v rovnoměrné vrstvě. Nechte pár minut opékat, poté obraťte a dochuťte solí a pepřem. Smažte, dokud není steak zcela propečený, a pak k masu vmíchejte zkaramelizovanou cibuli.
  5. Rozdělte maso s cibulí na 4 rovnoměrné porce a každou z nich doplňte 2 plátky sýru a vypněte oheň, aby se sýr roztavil a maso se nepřipálilo.
  6. Na opečenou stranu každé bagetky naneste tenkou vrstvu majonézy a poté na ně rozdělte maso. Podávejte teplé.
IngredienceRecept

© 2022 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang