
V dnešní době nemá mnoho lidí čas vařit klasická pracná jídla. Například recepty na hovězí maso jsou často výborné, avšak vyžadující dlouhou dobu vaření a často i trochu toho kulinářského umění. S kuřecím masem vykouzlíte divy již během pár minut. Vyzkoušejte následující recepty na kuřecí směs se smetanou či jiné skvělé recepty na minutky z kuřecího masa.
Jak připravit kuřecí maso?
Způsobů, jak připravit kuřecí maso, existuje nespočet. Kuřecí maso můžete restovat na pánvi, opékat, třeba i dusit nebo grilovat. Pokud si lámete hlavu s tím, jak připravit kuřecí maso a zároveň ušetřit co nejvíce času, jsou pro vás následující recepty tím pravým řešením.
Jídla s kuřecím masem jsou snadná na přípravu, jejich vaření nezabere příliš mnoho času, a při jejich přípravě můžete dát velký prostor vlastní fantazii a chutím. Ať už se rozhodnete pro jakékoliv jídlo z kuřecího masa, dejte si záležet také na jeho důkladném tepelném zpracování.
Ať už připravujete kuřecí nugetky z mletého masa, čínské rizoto s kuřecím masem, srbské rizoto nebo rizoto na italský způsob, kuřecí maso musí být vždy důkladně propečené nebo osmažené.
TIP: Pokud spíše než rýži fandíte špagetám, můžete vyzkoušet kuřecí směs na špagety.

Co uvařit z kuřecího masa – recepty z kuřecího masa minutky
Hledáte recepty z kuřecího masa minutky? Tlačí vás čas a lámete si hlavu s tím, co uvařit z kuřecího masa? Kuřecí maso skýtá spoustu možností přípravy, přičemž vybrané recepty z kuřecího masa vám nemusí zabrat hromadu času.
Během okamžiku můžeme z kuřecího masa připravit také výtečné saláty, plněné tortilly, kuřecí rizoto a další pochoutky. A další zajímavý a chutný recept je na smažené čínské nudle s kuřecím masem.
Kuřecí na pánvi – recept
Kuřecí na pánvi, neboli směs z kuřecího masa připravená na pánvi, představuje chutný a rychlý oběd nebo večeři.
Kuřecí na pánvi – ingredience
- 500 g kuřecích prsou
- 1 lžíce rostlinného oleje
- Sůl a pepř dle chuti
Směs z kuřecího masa – postup
- Kuřecí maso nakrájejte na stejně velké kousky. Rozpalte nepřilnavou pánev na středním ohni a přidejte 1 lžíci rostlinného oleje.
- Když je pánev rozpálená, přidejte najednou kuřecí maso a rozprostřete ho tak, aby bylo v jedné vrstvě.
- Pánev nepřeplňujte. Pokud není dost místa, upečte polovinu, vyjměte ji z pánve a poté přidejte druhou polovinu.
- Osolte a opepřete. Smažte, dokud maso nezezlátne.
- Vyjměte z pánve a použijte na přípravu pokrmu.
Kuřecí směs s těstovinami – recept
Během chvilky můžete v kuchyni vykouzlit také báječnou kuřecí směs s těstovinami. Přidejte k tomuto jídlu sýrovou omáčku z nivy a jednoznačně zabodujete.
Kuřecí směs s těstovinami – ingredience
- 2 kuřecí prsa nakrájená na proužky
- 1 lžíce olivového oleje
- 1/2 střední žluté cibule nakrájené nadrobno
- 1/2 papriky nakrájené nadrobno
- 3 stroužky česneku mletého
- Po 1/2 lžičce soli, pepře a česnekového prášku
- 1 šálek omáčky marinara
- 1/2 šálku mozzarelly nebo italské směsi sýrů
- 1/4 šálku parmezánu volitelně
- 3 šálky vařených těstovin
Kuřecí směs s těstovinami – postup
- Ve středně velkém hrnci přiveďte k varu 2 hrnky osolené vody, do vody nasypte 1,5 hrnku neuvařených těstovin a 1 lžičku soli. Přikryjte a nechte 10 minut vařit.
- Zatímco se těstoviny vaří, nakrájejte kuřecí prsa a cibuli a papriku. V těžké pánvi nebo hrnci rozehřejte 1 lžíci oleje na středně silném ohni. Přidejte cibuli a papriku a restujte 1-2 minuty nebo do změknutí.
- Přidejte česnek a smažte 30 sekund nebo dokud lehce nezezlátne. Přidejte kuře, sůl, pepř a česnekový prášek a smažte, dokud kuře nezhnědne a není téměř upečené.
- Přidejte marinara omáčku a nechte ji 5 minut vařit, přičemž pánev přiklopte. Po 5 minutách slijte vodu z těstovin a těstoviny nalijte na kuřecí směs.
- Dobře promíchejte, přidejte sýr a vypněte. Sýr se v pánvi rozpustí vlivem tepla. V případě potřeby sýr opečte v troubě pod brojlerem, dokud nezačne bublat.
- Na závěr posypte parmezánem a pochutnejte si.
Směs s kuřecím masem se smetanou – recept
Ingredience na směs s kuřecím masem
- 500 g kuřecích prsou
- 100 g pórku
- 250 g hub
- 50 ml sójové omáčky
- 200 ml smetany na šlehání
- 4 lžíce hořčice
- pepř a sůl
Směs s kuřecím masem se smetanou – postup
- Maso očistěte a nakrájejte na nudličky. Maso opepřete a osote a zalijte sójovou omáčkou.
- Na pánvi rozehřejte trochu oleje a maso na něm zprudka orestujte. Poté přidejte žampióny a nakrájený pórek. Vše přiklopte pokličkou a krátce poduste.
- Poté přidejte hořčici a vše zalijte smetanou. Společně vše vařte asi 5 minut.
- Pokud bude omáčka příliš řídká, stačí lehce zaprášit moukou. Podávat můžeme tuto rychlou specialitu s rýží nebo s americkými bramborami. Zajímavou alternativou je také nakoupit klasické čínské nudle, uvařit je a na pánvi vedle je mírně opéct.

Rychlá kuřecí směs – recept
Příprava této rychlé kuřecí směsi vám nezabere více než 30 minut, je nenákladná, a bude vám zaručeně chutnat.
Rychlá kuřecí směs – ingredience
- 1 šálek neuvařených těstovin
- 1 lžíce extra panenského olivového oleje
- 1/2 střední cibule, nakrájené na kousky
- 2 střední mrkve, oloupané a nakrájené na kousky
- 1 středně velký řapíkatý celer, nakrájený
- 1 lžička jemně nasekaného čerstvého rozmarýnu nebo 1/4 lžičky sušených rozmarýnových lístků
- 1 stroužek česneku, jemně mletý
- 500 g mletého kuřecího masa
- 1/4 šálku suchého červeného vína, například Chianti
- 3 šálky marinara omáčky
- Sůl a čerstvě mletý pepř podle chuti
Postup na rychlou kuřecí směs
- Přiveďte k varu velký hrnec osolené vody, přidejte těstoviny a postupujte podle pokynů na obalu. Slijte vodu.
- Mezitím rozehřejte olivový olej ve velké pánvi s bočními stranami. Přidejte cibuli, mrkev a celer.
- Vařte, dokud cibule nezprůsvitní, asi 5 minut. Vmíchejte česnek a rozmarýn, poté přidejte mleté kuřecí maso a vařte, dokud nezhnědne, asi 10 minut.
- Zatímco se kuře vaří, dřevěnou lžící ho na pánvi rozbijte na malé kousky. Dochuťte 1/4 lžičky soli a několika zrnky černého pepře. Přidejte víno a vařte 1 minutu.
- Přilijte omáčku marinara a vařte, dokud se mírně nezredukuje, asi 10 minut. Omáčku ochutnejte a upravte ji solí nebo pepřem. Podávejte na těstovinách.
Rychlý oběd s kuřecím masem – recept
Potřebujete rychle připravit dobrý oběd, ale nechcete trávit v kuchyni plno času? Vyzkoušejte tento rychlý oběd s kuřecím masem a bramborami.
Rychlý oběd s kuřecím masem – ingredience
- 750 g kuřecích prsou nakrájených na proužky
- 750 g žlutých baby brambor, rozčtvrcených na čtvrtiny
- 1 lžíce olivového oleje
- 3 lžíce másla, rozdělené
- 5 stroužků česneku, mletých
- 1 lžička čerstvého tymiánu, nasekaná
- 1 lžička čerstvého rozmarýnu, nasekaná
- 1 lžička čerstvého oregana, nasekaná
- Sůl a čerstvý pepř
- drcené červené chilli papričky, nepovinně
- Marináda
- 1/4 šálku sójové omáčky
- 1 lžíce olivového oleje
- 1 lžíce pálivé omáčky
- Čerstvý drcený pepř
Postup na rychlý oběd s kuřecím masem
- V míse smíchejte kuřecí proužky se sójovou omáčkou, olivovým olejem, pepřem a pálivou omáčkou. Zatímco budete vařit brambory, nechte je marinovat.
- Brambory vařte 8 minut ve vroucí osolené vodě. Tím se urychlí doba vaření na pánvi a zajistí se pěkná zlatavá kůrka na bramborách.
- Ve velké pánvi na středním ohni smíchejte 1 lžíci olivového oleje a 1 lžíci másla. Když se máslo rozpustí, přidejte osušené brambory. Brambory vařte asi 4 minuty, promíchejte a vařte dalších 4-5 minut, dokud nejsou brambory zlatavé a měkké jako vidlička. Osmažené brambory přendejte na talíř a dejte stranou.
- Stejnou pánev udržujte na středním ohni a přidejte zbývající 2 lžíce másla, na pánev položte kuřecí proužky v jedné vrstvě a nechte si na později odkapanou marinádu. Ke kuřeti přidejte česnek a vločky červené chilli papričky.
- Kuřecí proužky opékejte z každé strany po dobu 1 minuty, dokud nebudou pěkně propečené – čas upravte podle toho, jak máte grilované kuře rádi.
- Vmíchejte rezervovanou marinádu a vařte s kuřetem, dokud se marináda nevyvaří. Přidejte čerstvé bylinky a rychle promíchejte. Poté přidejte osmažené brambory zpět na pánev a prohřejte je. V případě potřeby upravte koření solí a pepřem.
- Odstavte z ohně a ihned podávejte svůj recept na kuře na česnekovém másle s osmaženými bramborami, ozdobený dalším drceným chilli, čerstvými bylinkami a posypaný parmazánem přes kuře a brambory, pokud chcete.
Kuřecí směs s těstovinami – recept
Tato rychlá kuřecí směs s těstovinami si vás zaručeně získá svou lahodnou chutí a kombinací česneku, italského koření a jemné smetany.
Ingredience na kuřecí směs s těstovinami
- 1 a 1/2 šálku suchých těstovin (libovolného druhu)
- 500 g kuřecích prsou bez kůže
- 1 lžička práškového česneku
- 1 lžička italského koření
- 1 lžička sladké papriky
- Sůl a pepř podle chuti
- 2 lžíce olivového oleje
- 1 lžíce másla
- 4 stroužky mletého česneku
- 1 šálek rajčat nakrájených na kostičky
- 2 šálky nasekaného špenátu, volitelně
- 2 šálky husté smetany
- 1/2 šálku parmezánu rozdrobeného nebo nastrouhaného
- sůl a pepř podle chuti
Kuřecí směs s těstovinami – postup
- Ve velkém hrnci dejte vařit vodu a těstoviny uvařte al dente podle návodu na obalu.
- Kuřecí prsa z obou stran osolte česnekovým práškem, italským kořením, paprikou a vydatnou špetkou soli a pepře.
- Na velké silné pánvi rozehřejte olivový olej na středně silném ohni a kuřecí prsa opékejte 5 minut z každé strany nebo dokud nejsou propečená. Odstavte z ohně a dejte stranou.
- Na stejnou pánev přidejte máslo a česnek a smažte 1 minutu nebo dokud se nerozvoní. Přidejte rajčata a špenát a vařte 2-3 minuty nebo dokud rajčata a špenát nezměknou a nezvadnou.
- Snižte teplotu a přidejte hustou smetanu a parmezán. Šlehejte, dokud se zcela nevstřebá a nezíská krémovou konzistenci. Podle chuti přidejte špetku soli a pepře.
- Těstoviny slijte a kuřecí maso nakrájejte na tenké plátky nebo kostky a vraťte do stejné pánve. Promíchejte a podávejte.

Kuřecí prso na pánvi – zdravý oběd z kuřecího masa – recept
Chcete si na kuřecím mase nejen pochutnat, ale potřebujete také, aby připravený pokrm byl zdravý? Vyzkoušejte tento zdravý oběd z kuřecího masa – kuřecí prso na pánvi.
Ingredience na zdravý oběd z kuřecího masa
- 1 lžička česnekového prášku
- 1/2 lžičky chilli
- 1/2 lžičky kmínu
- 1/2 lžičky sušeného tymiánu
- 1/2 lžičky mleté hořčice
- 1/2 lžičky sušené bazalky
- 1/4 lžičky mletého pepře
- 1/4 lžičky červených pepřových vloček
- 1/4 lžičky mořské soli
- 1/4 lžičky papriky
- 1/2 lžičky hnědého cukru
- 750 g kuřecích prsou bez kůže
- 2-3 lžíce másla (1 lžíce/prso)
Kuřecí prso na pánvi – postup
- Nejprve si připravte koření na kuře. Všechny ingredience dejte do malé misky a promíchejte. Odložte stranou.
- Poté připravte kuře tak, že ho pomocí strojku na naklepávání masa naklepete tak, aby bylo rovnoměrně silné. Poté kuřecí prsa z obou stran okořeňte smíchaným kořením.
- Na pánvi na středním/vysokém ohni rozehřejte 1/2 lžíce másla. Jakmile se máslo rozpustí, položte na pánev kuřecí prsa. Smažte 2-3 minuty nebo dozlatova.
- Kuřecí prsa otočte a případně přidejte na pánev další 1/2 lžíce másla a přiklopte. Snižte teplotu na střední a vařte asi 6 minut nebo dokud kuřecí prsa nedosáhnou vnitřní teploty 165 °C.
- Před konzumací nechte kuřecí prsa 5-10 minut odpočívat.
- Podávejte ihned.
Kuřecí maso se žampiony a zeleninou – recept
Kuřecí maso se žampiony a zeleninou si můžete připravit k obědu nebo k večeři.
Ingredience na kuřecí maso se žampiony a zeleninou
- 1 lžíce sójové omáčky
- 1 velký vaječný bílek
- 1 lžička sezamového oleje
- 1/2 lžičky hnědého cukru
- 1 lžička kukuřičného škrobu
- 1/8 lžičky bílého pepře
- 500 g kuřecích prsou bez kůže a kostí, nakrájených na kostky
- 2 lžíce kukuřičného škrobu
- 1/2 šálku kuřecího vývaru
- 1/4 šálku ústřicové omáčky
- 2 lžíce studené vody
- 4 lžíce rostlinného oleje, rozdělené
- 1 a 1/2 lžičky mletého čerstvého zázvoru
- 2 stroužky česneku, mleté
- 2 zelené cibule, nakrájené na plátky
- 4 středně velké mrkve, nakrájené na kostičky
- 500 g čerstvých žampionů, rozčtvrcených na čtvrtiny
- 100 g čerstvých hrachových lusků, oříznutých a rozkrojených napůl
Kuřecí maso se žampiony a zeleninou – postup
- V míse smíchejte prvních šest ingrediencí a promíchejte s kuřecím masem. Uložte na 30 minut do chladničky. V malé misce smíchejte kukuřičný škrob, vývar, ústřicovou omáčku a vodu dohladka. Odstavte.
- Ve woku nebo velké pánvi rozehřejte 2 lžíce oleje na středně vysoké teplotě. Přidejte zázvor, česnek a cibuli; za stálého míchání smažte 1 minutu.
- Přidejte kuře a pokračujte ve smažení, dokud kuře nezrůžoví. Kuře a zeleninu vyjměte z pánve.
- Přidejte zbývající olej a smažte mrkev 3 minuty nebo dokud není křupavá. Přidejte houby a hráškové lusky a smažte 1 minutu.
- Vraťte kuře a zeleninu na pánev. Směs vývaru rozmíchejte a nalijte do pánve, vařte a míchejte, dokud omáčka nezhoustne. Ihned podávejte.
Kuřecí nudličky na kari bez smetany – kuřecí maso s kari omáčkou bez smetany – recept
Milujete kombinaci kuřecího masa a kari, ale nemůže nebo nechcete konzumovat smetanu? Vyzkoušejte kuřecí nudličky na kari bez smetany.
Kuřecí maso s kari omáčkou bez smetany – ingredience
- 500 g kuřecích prsou, nakrájené na nudličky
- 2 lžíce oleje
- Kari
- Sladká paprika
- Sůl a pepř dle chuti
- 1/2-1 hrnek kuřecího vývaru
- Hladká mouka
- Jarní cibulka nebo šalotka
Kuřecí nudličky na kari bez smetany postup
- Na pánvi rozpalte olej a osmahněte na něm cibulku nebo šalotku. Přidejte kuřecí nudličky, promíchejte, přisypejte koření a za stálého míchání důkladně orestujte.
- Přidejte vývar a stáhněte plamen. Přiklopte a duste doměkka. Průběžně kontrolujte a v případě potřeby podlijte vývarem.
- Hladkou mouku důkladně smíchejte s troškou vývaru a přidejte pro zahuštění omáčky.