Bílé kuřecí chilli

V dnešní době nemá mnoho lidí čas vařit klasická pracná jídla. Například recepty na hovězí maso jsou často výborné, avšak vyžadující dlouhou dobu vaření a často i trochu toho kulinářského umění. S kuřecím masem vykouzlíte divy již během pár minut. Vyzkoušejte následující recepty na kuřecí směs se smetanou či jiné skvělé recepty na minutky z kuřecího masa.

Jak připravit kuřecí maso?

Způsobů, jak připravit kuřecí maso, existuje nespočet. Kuřecí maso můžete restovat na pánvi, opékat, třeba i dusit nebo grilovat. Pokud si lámete hlavu s tím, jak připravit kuřecí maso a zároveň ušetřit co nejvíce času, jsou pro vás následující recepty tím pravým řešením.

Jídla s kuřecím masem jsou snadná na přípravu, jejich vaření nezabere příliš mnoho času, a při jejich přípravě můžete dát velký prostor vlastní fantazii a chutím. Ať už se rozhodnete pro jakékoliv jídlo z kuřecího masa, dejte si záležet také na jeho důkladném tepelném zpracování.

Ať už připravujete kuřecí nugetky z mletého masa, čínské rizoto s kuřecím masem, srbské rizoto nebo rizoto na italský způsob, kuřecí maso musí být vždy důkladně propečené nebo osmažené.

TIP: Pokud spíše než rýži fandíte špagetám, můžete vyzkoušet kuřecí směs na špagety.

Recepty z kureciho masa
U kuřecího masa dbejte na tepelné zpracování.

Co uvařit z kuřecího masa – recepty z kuřecího masa minutky

Hledáte recepty z kuřecího masa minutky? Tlačí vás čas a lámete si hlavu s tím, co uvařit z kuřecího masa? Kuřecí maso skýtá spoustu možností přípravy, přičemž vybrané recepty z kuřecího masa vám nemusí zabrat hromadu času.

Během okamžiku můžeme z kuřecího masa připravit také výtečné saláty, plněné tortilly, kuřecí rizoto a další pochoutky. A další zajímavý a chutný recept je na smažené čínské nudle s kuřecím masem.

Kuřecí na pánvi – recept

Kuřecí na pánvi, neboli směs z kuřecího masa připravená na pánvi, představuje chutný a rychlý oběd nebo večeři.

Kuřecí na pánvi – ingredience

  • 500 g kuřecích prsou
  • 1 lžíce rostlinného oleje
  • Sůl a pepř dle chuti

Směs z kuřecího masa – postup

  1. Kuřecí maso nakrájejte na stejně velké kousky. Rozpalte nepřilnavou pánev na středním ohni a přidejte 1 lžíci rostlinného oleje.
  2. Když je pánev rozpálená, přidejte najednou kuřecí maso a rozprostřete ho tak, aby bylo v jedné vrstvě.
  3. Pánev nepřeplňujte. Pokud není dost místa, upečte polovinu, vyjměte ji z pánve a poté přidejte druhou polovinu.
  4. Osolte a opepřete. Smažte, dokud maso nezezlátne.
  5. Vyjměte z pánve a použijte na přípravu pokrmu.

Kuřecí směs s těstovinami – recept

Během chvilky můžete v kuchyni vykouzlit také báječnou kuřecí směs s těstovinami. Přidejte k tomuto jídlu sýrovou omáčku z nivy a jednoznačně zabodujete.

Kuřecí směs s těstovinami – ingredience

  • 2 kuřecí prsa nakrájená na proužky
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 1/2 střední žluté cibule nakrájené nadrobno
  • 1/2 papriky nakrájené nadrobno
  • 3 stroužky česneku mletého
  • Po 1/2 lžičce soli, pepře a česnekového prášku
  • 1 šálek omáčky marinara
  • 1/2 šálku mozzarelly nebo italské směsi sýrů
  • 1/4 šálku parmezánu volitelně
  • 3 šálky vařených těstovin

Kuřecí směs s těstovinami – postup

  1. Ve středně velkém hrnci přiveďte k varu 2 hrnky osolené vody, do vody nasypte 1,5 hrnku neuvařených těstovin a 1 lžičku soli. Přikryjte a nechte 10 minut vařit.
  2. Zatímco se těstoviny vaří, nakrájejte kuřecí prsa a cibuli a papriku. V těžké pánvi nebo hrnci rozehřejte 1 lžíci oleje na středně silném ohni. Přidejte cibuli a papriku a restujte 1-2 minuty nebo do změknutí.
  3. Přidejte česnek a smažte 30 sekund nebo dokud lehce nezezlátne. Přidejte kuře, sůl, pepř a česnekový prášek a smažte, dokud kuře nezhnědne a není téměř upečené.
  4. Přidejte marinara omáčku a nechte ji 5 minut vařit, přičemž pánev přiklopte. Po 5 minutách slijte vodu z těstovin a těstoviny nalijte na kuřecí směs.
  5. Dobře promíchejte, přidejte sýr a vypněte. Sýr se v pánvi rozpustí vlivem tepla. V případě potřeby sýr opečte v troubě pod brojlerem, dokud nezačne bublat.
  6. Na závěr posypte parmezánem a pochutnejte si.

Směs s kuřecím masem se smetanou – recept

Ingredience na směs s kuřecím masem

  • 500 g kuřecích prsou
  • 100 g pórku
  • 250 g hub
  • 50 ml sójové omáčky
  • 200 ml smetany na šlehání
  • 4 lžíce hořčice
  • pepř a sůl

Směs s kuřecím masem se smetanou – postup

  1. Maso očistěte a nakrájejte na nudličky. Maso opepřete a osote a zalijte sójovou omáčkou.
  2. Na pánvi rozehřejte trochu oleje a maso na něm zprudka orestujte. Poté přidejte žampióny a nakrájený pórek. Vše přiklopte pokličkou a krátce poduste.
  3. Poté přidejte hořčici a vše zalijte smetanou. Společně vše vařte asi 5 minut.
  4. Pokud bude omáčka příliš řídká, stačí lehce zaprášit moukou. Podávat můžeme tuto rychlou specialitu s rýží nebo s americkými bramborami. Zajímavou alternativou je také nakoupit klasické čínské nudle, uvařit je a na pánvi vedle je mírně opéct.
Recepty z kureciho masa
Směs z kuřecího masa chutná výborně s rýží.

Rychlá kuřecí směs – recept

Příprava této rychlé kuřecí směsi vám nezabere více než 30 minut, je nenákladná, a bude vám zaručeně chutnat.

Rychlá kuřecí směs – ingredience

  • 1 šálek neuvařených těstovin
  • 1 lžíce extra panenského olivového oleje
  • 1/2 střední cibule, nakrájené na kousky
  • 2 střední mrkve, oloupané a nakrájené na kousky
  • 1 středně velký řapíkatý celer, nakrájený
  • 1 lžička jemně nasekaného čerstvého rozmarýnu nebo 1/4 lžičky sušených rozmarýnových lístků
  • 1 stroužek česneku, jemně mletý
  • 500 g mletého kuřecího masa
  • 1/4 šálku suchého červeného vína, například Chianti
  • 3 šálky marinara omáčky
  • Sůl a čerstvě mletý pepř podle chuti

Postup na rychlou kuřecí směs

  1. Přiveďte k varu velký hrnec osolené vody, přidejte těstoviny a postupujte podle pokynů na obalu. Slijte vodu.
  2. Mezitím rozehřejte olivový olej ve velké pánvi s bočními stranami. Přidejte cibuli, mrkev a celer.
  3. Vařte, dokud cibule nezprůsvitní, asi 5 minut. Vmíchejte česnek a rozmarýn, poté přidejte mleté kuřecí maso a vařte, dokud nezhnědne, asi 10 minut.
  4. Zatímco se kuře vaří, dřevěnou lžící ho na pánvi rozbijte na malé kousky. Dochuťte 1/4 lžičky soli a několika zrnky černého pepře. Přidejte víno a vařte 1 minutu.
  5. Přilijte omáčku marinara a vařte, dokud se mírně nezredukuje, asi 10 minut. Omáčku ochutnejte a upravte ji solí nebo pepřem. Podávejte na těstovinách.

Rychlý oběd s kuřecím masem – recept

Potřebujete rychle připravit dobrý oběd, ale nechcete trávit v kuchyni plno času? Vyzkoušejte tento rychlý oběd s kuřecím masem a bramborami.

Rychlý oběd s kuřecím masem – ingredience

  • 750 g kuřecích prsou nakrájených na proužky
  • 750 g žlutých baby brambor, rozčtvrcených na čtvrtiny
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 3 lžíce másla, rozdělené
  • 5 stroužků česneku, mletých
  • 1 lžička čerstvého tymiánu, nasekaná
  • 1 lžička čerstvého rozmarýnu, nasekaná
  • 1 lžička čerstvého oregana, nasekaná
  • Sůl a čerstvý pepř
  • drcené červené chilli papričky, nepovinně
  • Marináda
  • 1/4 šálku sójové omáčky
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 1 lžíce pálivé omáčky
  • Čerstvý drcený pepř

Postup na rychlý oběd s kuřecím masem

  1. V míse smíchejte kuřecí proužky se sójovou omáčkou, olivovým olejem, pepřem a pálivou omáčkou. Zatímco budete vařit brambory, nechte je marinovat.
  2. Brambory vařte 8 minut ve vroucí osolené vodě. Tím se urychlí doba vaření na pánvi a zajistí se pěkná zlatavá kůrka na bramborách.
  3. Ve velké pánvi na středním ohni smíchejte 1 lžíci olivového oleje a 1 lžíci másla. Když se máslo rozpustí, přidejte osušené brambory. Brambory vařte asi 4 minuty, promíchejte a vařte dalších 4-5 minut, dokud nejsou brambory zlatavé a měkké jako vidlička. Osmažené brambory přendejte na talíř a dejte stranou.
  4. Stejnou pánev udržujte na středním ohni a přidejte zbývající 2 lžíce másla, na pánev položte kuřecí proužky v jedné vrstvě a nechte si na později odkapanou marinádu. Ke kuřeti přidejte česnek a vločky červené chilli papričky.
  5. Kuřecí proužky opékejte z každé strany po dobu 1 minuty, dokud nebudou pěkně propečené – čas upravte podle toho, jak máte grilované kuře rádi.
  6. Vmíchejte rezervovanou marinádu a vařte s kuřetem, dokud se marináda nevyvaří. Přidejte čerstvé bylinky a rychle promíchejte. Poté přidejte osmažené brambory zpět na pánev a prohřejte je. V případě potřeby upravte koření solí a pepřem.
  7. Odstavte z ohně a ihned podávejte svůj recept na kuře na česnekovém másle s osmaženými bramborami, ozdobený dalším drceným chilli, čerstvými bylinkami a posypaný parmazánem přes kuře a brambory, pokud chcete.

Kuřecí směs s těstovinami – recept

Tato rychlá kuřecí směs s těstovinami si vás zaručeně získá svou lahodnou chutí a kombinací česneku, italského koření a jemné smetany.

Ingredience na kuřecí směs s těstovinami

  • 1 a 1/2 šálku suchých těstovin (libovolného druhu)
  • 500 g kuřecích prsou bez kůže
  • 1 lžička práškového česneku
  • 1 lžička italského koření
  • 1 lžička sladké papriky
  • Sůl a pepř podle chuti
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 lžíce másla
  • 4 stroužky mletého česneku
  • 1 šálek rajčat nakrájených na kostičky
  • 2 šálky nasekaného špenátu, volitelně
  • 2 šálky husté smetany
  • 1/2 šálku parmezánu rozdrobeného nebo nastrouhaného
  • sůl a pepř podle chuti

Kuřecí směs s těstovinami – postup

  1. Ve velkém hrnci dejte vařit vodu a těstoviny uvařte al dente podle návodu na obalu.
  2. Kuřecí prsa z obou stran osolte česnekovým práškem, italským kořením, paprikou a vydatnou špetkou soli a pepře.
  3. Na velké silné pánvi rozehřejte olivový olej na středně silném ohni a kuřecí prsa opékejte 5 minut z každé strany nebo dokud nejsou propečená. Odstavte z ohně a dejte stranou.
  4. Na stejnou pánev přidejte máslo a česnek a smažte 1 minutu nebo dokud se nerozvoní. Přidejte rajčata a špenát a vařte 2-3 minuty nebo dokud rajčata a špenát nezměknou a nezvadnou.
  5. Snižte teplotu a přidejte hustou smetanu a parmezán. Šlehejte, dokud se zcela nevstřebá a nezíská krémovou konzistenci. Podle chuti přidejte špetku soli a pepře.
  6. Těstoviny slijte a kuřecí maso nakrájejte na tenké plátky nebo kostky a vraťte do stejné pánve. Promíchejte a podávejte.
Recepty z kureciho masa
Kuřecí maso chutná výborně na smetaně.

Kuřecí prso na pánvi – zdravý oběd z kuřecího masa – recept

Chcete si na kuřecím mase nejen pochutnat, ale potřebujete také, aby připravený pokrm byl zdravý? Vyzkoušejte tento zdravý oběd z kuřecího masa – kuřecí prso na pánvi.

Ingredience na zdravý oběd z kuřecího masa

  • 1 lžička česnekového prášku
  • 1/2 lžičky chilli
  • 1/2 lžičky kmínu
  • 1/2 lžičky sušeného tymiánu
  • 1/2 lžičky mleté hořčice
  • 1/2 lžičky sušené bazalky
  • 1/4 lžičky mletého pepře
  • 1/4 lžičky červených pepřových vloček
  • 1/4 lžičky mořské soli
  • 1/4 lžičky papriky
  • 1/2 lžičky hnědého cukru
  • 750 g kuřecích prsou bez kůže
  • 2-3 lžíce másla (1 lžíce/prso)

Kuřecí prso na pánvi – postup

  1. Nejprve si připravte koření na kuře. Všechny ingredience dejte do malé misky a promíchejte. Odložte stranou.
  2. Poté připravte kuře tak, že ho pomocí strojku na naklepávání masa naklepete tak, aby bylo rovnoměrně silné. Poté kuřecí prsa z obou stran okořeňte smíchaným kořením.
  3. Na pánvi na středním/vysokém ohni rozehřejte 1/2 lžíce másla. Jakmile se máslo rozpustí, položte na pánev kuřecí prsa. Smažte 2-3 minuty nebo dozlatova.
  4. Kuřecí prsa otočte a případně přidejte na pánev další 1/2 lžíce másla a přiklopte. Snižte teplotu na střední a vařte asi 6 minut nebo dokud kuřecí prsa nedosáhnou vnitřní teploty 165 °C.
  5. Před konzumací nechte kuřecí prsa 5-10 minut odpočívat.
  6. Podávejte ihned.

Kuřecí maso se žampiony a zeleninou – recept

Kuřecí maso se žampiony a zeleninou si můžete připravit k obědu nebo k večeři.

Ingredience na kuřecí maso se žampiony a zeleninou

  • 1 lžíce sójové omáčky
  • 1 velký vaječný bílek
  • 1 lžička sezamového oleje
  • 1/2 lžičky hnědého cukru
  • 1 lžička kukuřičného škrobu
  • 1/8 lžičky bílého pepře
  • 500 g kuřecích prsou bez kůže a kostí, nakrájených na kostky
  • 2 lžíce kukuřičného škrobu
  • 1/2 šálku kuřecího vývaru
  • 1/4 šálku ústřicové omáčky
  • 2 lžíce studené vody
  • 4 lžíce rostlinného oleje, rozdělené
  • 1 a 1/2 lžičky mletého čerstvého zázvoru
  • 2 stroužky česneku, mleté
  • 2 zelené cibule, nakrájené na plátky
  • 4 středně velké mrkve, nakrájené na kostičky
  • 500 g čerstvých žampionů, rozčtvrcených na čtvrtiny
  • 100 g čerstvých hrachových lusků, oříznutých a rozkrojených napůl

Kuřecí maso se žampiony a zeleninou – postup

  1. V míse smíchejte prvních šest ingrediencí a promíchejte s kuřecím masem. Uložte na 30 minut do chladničky. V malé misce smíchejte kukuřičný škrob, vývar, ústřicovou omáčku a vodu dohladka. Odstavte.
  2. Ve woku nebo velké pánvi rozehřejte 2 lžíce oleje na středně vysoké teplotě. Přidejte zázvor, česnek a cibuli; za stálého míchání smažte 1 minutu.
  3. Přidejte kuře a pokračujte ve smažení, dokud kuře nezrůžoví. Kuře a zeleninu vyjměte z pánve.
  4. Přidejte zbývající olej a smažte mrkev 3 minuty nebo dokud není křupavá. Přidejte houby a hráškové lusky a smažte 1 minutu.
  5. Vraťte kuře a zeleninu na pánev. Směs vývaru rozmíchejte a nalijte do pánve, vařte a míchejte, dokud omáčka nezhoustne. Ihned podávejte.

Kuřecí nudličky na kari bez smetany – kuřecí maso s kari omáčkou bez smetany – recept

Milujete kombinaci kuřecího masa a kari, ale nemůže nebo nechcete konzumovat smetanu? Vyzkoušejte kuřecí nudličky na kari bez smetany.

Kuřecí maso s kari omáčkou bez smetany – ingredience

  • 500 g kuřecích prsou, nakrájené na nudličky
  • 2 lžíce oleje
  • Kari
  • Sladká paprika
  • Sůl a pepř dle chuti
  • 1/2-1 hrnek kuřecího vývaru
  • Hladká mouka
  • Jarní cibulka nebo šalotka

Kuřecí nudličky na kari bez smetany postup

  1. Na pánvi rozpalte olej a osmahněte na něm cibulku nebo šalotku. Přidejte kuřecí nudličky, promíchejte, přisypejte koření a za stálého míchání důkladně orestujte.
  2. Přidejte vývar a stáhněte plamen. Přiklopte a duste doměkka. Průběžně kontrolujte a v případě potřeby podlijte vývarem.
  3. Hladkou mouku důkladně smíchejte s troškou vývaru a přidejte pro zahuštění omáčky.
IngredienceRecept

© 2023 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang