Jednoduchý recept na marinádu na kuřecí maso

Drůbeží masoKuřecí masoMarinádyMasoSlané recepty

Tato jednoduchá marináda na kuřecí maso pomůže, aby kuře bylo křehčí a šťavnatější.

Příprava

  • Příprava: 10 minut
  • Dodatečný čas: 60 minut
  • Celkem: 70 minut
  • Počet porcí: 3,5 litru

Ingredience

  • 3,5 litru teplé vody
  • 3/4 šálku soli
  • 2/3 šálku cukru
  • 3/4 šálku sójové omáčky
  • 1/4 šálku olivového oleje

Postup

  1. Nalijeme teplou vodu do nádoby o dvojnásobném objemu.
  2. Přisypeme sůl, cukr, sójovou omáčku a olivový olej.
  3. Mícháme, dokud se cukr a sůl nerozpustí, a poté necháme marinádu vychladnout na pokojovou teplotu.

Tipy

  1. Pro použití vložte kuře do marinády, přikryjte a dejte do ledničky na 2 hodiny pro prsa bez kůže, na 4 hodiny pro kousky s kostí a na 4 hodiny až přes noc pro celé kuře. Před vařením kuře osušte.
  2. 3,5 litru marinády vystačí na 2,7 kg celého kuřete nebo kuřecích kousků s kostí a až na 4,5 kg kuřecích prsou bez kůže a kostí
IngredienceRecept

© 2022 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang