Recept na skvělou marinádu na vepřové maso

Hlavní jídlaMarinádyMasoVepřové maso
marinovany-steak

Připravte si skvělou marinádu na vepřové maso, díky které bude vaše vepřové maso extra šťavnaté a s nádhernou karamelizovanou kůrčičkou, aniž by marináda přebila přirozenou chuť vepřového masa. I pouhá jedna hodina marinování udělá pozoruhodný rozdíl.

Ingredience

  • 4 vepřové kotlety s kostí, každá o tloušťce 2 cm a hmotnosti asi 280 g
  • 1 lžíce oleje

Na marinádu:

  • 85 ml sójové omáčky
  • 2 lžíce hnědého cukru
  • 2 lžičky worcesterové omáčky
  • 1 lžička dijonské hořčice
  • 2 stroužky drceného česneku
  • ¼ lžičky černého pepře

Postup

  1. Přísady na marinádu vložte do sáčku na zip a důkladně promíchejte.
  2. Přidejte do sáčku maso a masírujte, aby se obalilo marinádou
  3. Kotlety vyjměte z lednice 20 minut před přípravou.
  4. Grilovací rošt nebo pánev potřete olejem a rozpalte.
  5. Přidejte vepřové maso a opékejte 4 minuty, nebo dokud spodní strana nezkaramelizuje.
  6. Poté kotlety otočte a opékejte 3 minuty.
  7. Obě strany masa potřete zbytkem marinády a ještě 30 sekund opečte.
  8. Kotlety přendejte na talíř a volně je přikryjte fólií. Před podáváním nechte 3 minuty odpočívat.

TIP: Tato marináda na vepřové maso je univerzální. Kromě vepřových kotlet ji můžete použít také např. na marinovanou vepřovou panenku.

IngredienceRecept

© 2022 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang