Marinovaná vepřová panenka v troubě – příprava a recept

Hlavní jídlaMarinádySlané receptyVepřové maso

Tuto snadnou marinádu připravíte z ingrediencí, které máte doma.

Příprava

  • Doba přípravy: 10 minut
  • Vaření: 45 minut
  • Další činnosti: 1 hodina
  • Celkem: 1 hod 55 minut
  • Počet porcí: 3

Ingredience

  • ¼ šálku olivového oleje
  • ¼ šálku sójové omáčky
  • 1 stroužek česneku, mletý
  • 3 lžíce dijonské medové hořčice
  • Sůl a mletý černý pepř podle chuti
  • 1 kg vepřové panenky

Postup přípravy

V misce prošlehejte olivový olej, sójovou omáčku, česnek, hořčici, sůl a pepř. Maso vložte do velkého uzavíratelného plastového sáčku a zalijte jej marinádou na vepřovou panenku. Před přípravou marinujte v chladničce alespoň 1 hodinu.

Předehřejte troubu na 175 °C. Přendejte vepřovou panenku do zapékací misky; vepřové maso přelijte marinádou.

Pečte v předehřáté troubě, dokud vepřové maso není uprostřed růžové, 45 až 60 minut.

Nutriční údaje na jednu porci vepřové panenky

  • 485 kcal
  • Bílkoviny 55,5 g
  • Sacharidy 9 g
  • Tuky 24,7 g
  • Cholesterol 168,7 mg
  • Sodík 1491,8 mg
IngredienceRecept

© 2022 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang