Ingredience:

  • 1 kg vepřového masa z kýty
  • sůl
  • 60 g strouhaného sýra
  • 120 g sterilovaného hrášku
  • strouhanka
  • sůl
  • 30 g sádla

Na marinádu:

  • 1 lžička soli
  • 1 lžíce hořčice
  • 1 lžíce kečupu
  • 1 lžička sladké červené papriky
  • špetka pálivé červené papriky
  • 1 lžička majoránky
  • špetka tymiánu
  • estragon
  • černý mletý pepř

Postup:

Nejdříve si přichystáme marinádu smícháním výše uvedených surovin.

Vepřové maso několikrát proti sobě nařízneme tak, aby vznikl souvislý pruh. Plát masa naklepeme a potřeme připravenou marinádou.

Plát masa posypeme strouhaným sýrem a hráškem (pouze do 2/3) a k volnému okraji zavineme.

Zavinutý plát masa převážeme nití, osolíme a obalíme ve strouhance.

Vepřovou roládu osmažíme na rozpáleném sádle, podlijeme a zakryté upečeme.

IngredienceRecept

© 2023 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang