
Ingredience:
- 1 kg vepřového masa z kýty
- sůl
- 60 g strouhaného sýra
- 120 g sterilovaného hrášku
- strouhanka
- sůl
- 30 g sádla
Na marinádu:
- 1 lžička soli
- 1 lžíce hořčice
- 1 lžíce kečupu
- 1 lžička sladké červené papriky
- špetka pálivé červené papriky
- 1 lžička majoránky
- špetka tymiánu
- estragon
- černý mletý pepř
Postup:
Nejdříve si přichystáme marinádu smícháním výše uvedených surovin.
Vepřové maso několikrát proti sobě nařízneme tak, aby vznikl souvislý pruh. Plát masa naklepeme a potřeme připravenou marinádou.
Plát masa posypeme strouhaným sýrem a hráškem (pouze do 2/3) a k volnému okraji zavineme.
Zavinutý plát masa převážeme nití, osolíme a obalíme ve strouhance.
Vepřovou roládu osmažíme na rozpáleném sádle, podlijeme a zakryté upečeme.