
Ingredience:
- ¾ vepřové plece
- 10 dkg slaniny
- 10 dkg šunky
- 10 dkg mraženého hrášku
- 8 dkg rostlinného tuku
- 5 dkg sterilizovaných kapií
- 2 dkg hladké mouky
- 3 vejce
- 3 dl vody
- pepř a sůl
Postup:
Vepřovou plec nakrájíme na širší plátky, rozklepeme, osolíme, opepříme a poklademe plátky slaniny a šunky.
Potom potřeme míchanými vajíčky, hráškem a jemně nakrájenými kapiemi.
Umotáme roládu, stáhneme, převážeme nití a vložíme do pekáčku vymazaného tukem.
Pečeme v horké troubě za občasného podlévání vodou.
Vyndáme roládu, šťávu vydusíme, zaprášíme moukou, zasmahneme, zalijeme vodou a provaříme.
Šťávu přecedíme a hotovou roládu s ní poléváme.