Ingredience:

  • ¾ vepřové plece
  • 10 dkg slaniny
  • 10 dkg šunky
  • 10 dkg mraženého hrášku
  • 8 dkg rostlinného tuku
  • 5 dkg sterilizovaných kapií
  • 2 dkg hladké mouky
  • 3 vejce
  • 3 dl vody
  • pepř a sůl

Postup:

Vepřovou plec nakrájíme na širší plátky, rozklepeme, osolíme, opepříme a poklademe plátky slaniny a šunky.

Potom potřeme míchanými vajíčky, hráškem a jemně nakrájenými kapiemi.

Umotáme roládu, stáhneme, převážeme nití a vložíme do pekáčku vymazaného tukem.

Pečeme v horké troubě za občasného podlévání vodou.

Vyndáme roládu, šťávu vydusíme, zaprášíme moukou, zasmahneme, zalijeme vodou a provaříme.

Šťávu přecedíme a hotovou roládu s ní poléváme.

IngredienceRecept

© 2022 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang