Sýrová roláda je skvělou alternativou ke sladkým pokrmům, které se často připravují k posezení. Ti, kteří sladkému jídlu moc neholdují sýrovou roládu určitě ocení. Jak na přípravu sýrové rolády?

Sýrová roláda je vhodnou alternativou sladkých krémových rolád. Není složitá na přípravu a lze ji připravit z dostupných ingrediencí. Jaké suroviny si na přípravu sýrové rolády nachystat?

Ingredience na sýrovou roládu

Na přípravu sýrové rolády budeme potřebovat

  • 1/2 kilogramu sýru gouda
  • 300 gramů žampionů
  • 3 vejce natvrdo
  • 2 tavené sýry
  • 1/2 másla
  • uzeninu podle chuti (například šunku)
  • zelenou petrželku
  • cibuli
  • sůl
  • pepř
  • máslo na smažení

Příprava sýrové rolády

Nakrájené žampiony a nadrobno nasekanou cibulku osmažíme na másle. Tavené sýry utřeme s máslem, přidáme k nim nasekaná vejce, žampiony s cibulí, nadrobno nakrájenou uzeninu, sůl a pepř dle chuti.

Vodu uvedeme v hrnci do varu, vložíme do ní goudu (hodí se jí dát v sáčku a nebo nakrájenou na větší kusy – lze také nakrájet na tlustší plátky a dát do mikrovlnky), vypneme oheň a necháme ji změknout tak aby se dala rozválet.

Sýr rozválíme na placku přibližně půl centimetru širokou, rozložíme náplň, zavineme ho do rolády a tu zabalíme do alobalu. Sýrová roláda by pak měla být aspoň den nebo dva v lednici. Sýrová roláda se hodí výtečně například na různé oslavy k chlebíčkům s máslem. 

IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang