Studená špenátová roláda je vhodná jako slaný pokrm například na oslavu jako alternativa sladkých dezertů. Její příprava není složitá a hosté, kteří nemají rádi sladké jídlo tuto slanou variantu určitě ocení. Jak na přípravu studené špenátové rolády?

Studená špenátová roláda není složitá a lze ji připravit z lehce dostupných surovin. Jak postupovat při přípravě studené špenátové rolády?

Příprava studené špenátové rolády

Špenátový protlak necháme volně rozmrazit, následně slijeme vodu, přidáme žloutky, osolíme, okořeníme, přidáme česnek a promícháme. Přidáme olej a mouku s práškem do pečiva. Z bílků ušleháme sníh a jemně jej zamícháme do špenátové směsi.

Připravenou směs rovnoměrně rozetřeme na plech vyložený papírem na pečení. Pečeme na 170 stupňů 12-15 min. Upečené překlopíme a opatrně stáhneme pečící papír. Necháme vychladnout.

Připravíme si náplň – může být například salámová nebo vajíčková. Záleží na fantazii. Jednou z variant je smíchat máslo, sýr, ochutit solí nebo vegetou a přidat na kostičky nakrájenou papriku. Natřeme na špenátovou placku a stočíme do rolády. Dáme vychladit do lednice alespoň na hodinu, pak podáváme.

IngredienceRecept

© 2022 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang