
Sýr Brie zabalený do listového těsta a zapečený, dokud se uvnitř důkladně nerozpustí, je jedním z nejjednodušších a zároveň nejchutnějších předkrmů na světě. Vyzkoušejte náš recept na zapečený Brie přelitý malinovým džemem, obalený listovým těstem a pokapaný javorovým sirupem.
Čas přípravy: 5 minut
Čas pečení: 30 minut
Počet porcí: 6 až 8
Ingredience
- 1 list listového těsta (v případě použití mraženého těsta rozmrazte podle návodu na obalu)
- 1 kulatý sýr Brie (neodstraňujte kůru)
- 2 polévkové lžíce malinového džemu nebo jiného sladkého džemu
- 1 lžíce hnědého cukru
- 1/4 šálku javorového sirupu
Postup
- Předehřejte troubu na 190 °C.
- Z Brie odřízněte tenkou vrchní kůru sýru. Avšak je jedlá, takže pokud nechcete, nemusíte tento krok provádět.
- Na plech vyložený pečicím papírem rozložte celé listové těsto nebo nakrájené na trojúhelníčky. Na těsto položte celý sýr, nebo nakrájený na klínky na jednotlivé trojúhelníčky těsta.
- Na Brie rozetřete džem, přeložte těsto tak, aby zakrylo sýr, a přebytečné těsto odřízněte. Povrch pokapejte javorovým sirupem a posypte hnědým cukrem.
- Pečte 30 minut při teplotě 190 °C. Listové těsto by mělo být zlatohnědé. Před podáváním nechte 10 minut vychladnout.
Podávejte s krekry nebo plátky jablek.