Sýr Brie zapečený v listovém těstě

Grilované sýryPředkrmySlané receptySýry
zapeceny_brie

Sýr Brie zabalený do listového těsta a zapečený, dokud se uvnitř důkladně nerozpustí, je jedním z nejjednodušších a zároveň nejchutnějších předkrmů na světě. Vyzkoušejte náš recept na zapečený Brie přelitý malinovým džemem, obalený listovým těstem a pokapaný javorovým sirupem.

Čas přípravy: 5 minut

Čas pečení: 30 minut

Počet porcí: 6 až 8

Ingredience

  • 1 list listového těsta (v případě použití mraženého těsta rozmrazte podle návodu na obalu)
  • 1 kulatý sýr Brie (neodstraňujte kůru)
  • 2 polévkové lžíce malinového džemu nebo jiného sladkého džemu
  • 1 lžíce hnědého cukru
  • 1/4 šálku javorového sirupu

Postup

  1. Předehřejte troubu na 190 °C.
  2. Z Brie odřízněte tenkou vrchní kůru sýru. Avšak je jedlá, takže pokud nechcete, nemusíte tento krok provádět.
  3. Na plech vyložený pečicím papírem rozložte celé listové těsto nebo nakrájené na trojúhelníčky. Na těsto položte celý sýr, nebo nakrájený na klínky na jednotlivé trojúhelníčky těsta.
  4. Na Brie rozetřete džem, přeložte těsto tak, aby zakrylo sýr, a přebytečné těsto odřízněte. Povrch pokapejte javorovým sirupem a posypte hnědým cukrem.
  5. Pečte 30 minut při teplotě 190 °C. Listové těsto by mělo být zlatohnědé. Před podáváním nechte 10 minut vychladnout.

Podávejte s krekry nebo plátky jablek.

IngredienceRecept

© 2022 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang