Pak choi salát s bílou ředkví, hroznovým vínem a hermelínem

DressingyGrilované sýryOvocné salátySalátySýryZeleninové saláty

Hermelín je u nás doma velmi častá potravina. Osobně mám nejradši hermelín jen tak či grilovanou úpravu. V salátu je však také moc dobrý a v kombinaci s hroznovým vínem a medovou zálivkou je prostě neodolatelný. Salát je samozřejmě vhodný jako lehká večeře, ale také jako svačinka do práce či do školy.

Na 1 porci budete potřebovat:

  • 65 g hermelínu
  • 100 g salátu pak choi
  • 100 g bílé ředkve
  • 10 kuliček hroznového vína
  • 10 g vlašských ořechů
  • 5 g olivového oleje
  • 5 g balsamikového octa
  • kávová lžička medu
  • sůl

Postup:

  1. Salát omyjte a natrhejte na libovolné kousky. Ty vhoďte do středně velké mísy.
  2. Hroznové víno také důkladně omyjte. Kuličky překrojte napůl a přidejte je do mísy k salátu.
  3. Bílou ředkev omyjte a zbavte ji slupky. Nakrájejte ji pak na tenké kolečka a přidejte do mísy.
  4. Zeleninu zalijte olivový olejem, přidejte balsamikový ocet a med. Dle chuti můžete také přidat sůl.
  5. Nyní rozehřejte pánev a na ni lehce opražte ořechy. Z ořechů se díky orestování začne uvolňovat tuk a budou tak lahodnější. Opražené ořechy pak přidejte do salátu.
  6. Nakonec nakrájejte hermelín na trojúhelníčky, ty přidejte do salátu a můžete servírovat.
IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang