
Období května je vždy neodmyslitelně spjato s chřestovou sezonou. Chřest se řadí mezi velice chutné a velmi zdraví prospěšné druhy zeleniny. Já ho miluju snad na všechny způsoby, ale hrozně ráda s ním experimentuji a vymýšlím nové kombinace.
V obchodech se po celý rok objevuje chřest. Ve spojení s jahodami a aromatickým sýrem vytváří symfonii chutí na vašem talíři.
Ingredience
Připravíme si:
- 2 hrsti rukoly
- hrst trhaných salátů (libovolný mix)
- lžíce olivového oleje
- 2 lžíce balzamicového octa
- 50 g vinného sýra (nebo jiného aromatického sýra)
- několik jahod
- cca 3 ks bílého chřestu
- lžička ghí
- sůl, čerstvě mletý pepř
A jak dál?
Postup přípravy
Výhodou salátů je jejich rychlost a jednoduchá příprava, a není tomu jinak ani v tomto případě. Omyjeme si rukolu a ostatní saláty a zatím je přemístíme do mísy. Mezitím si oloupeme chřest, rozkrojíme ho na polovinu a ty ještě překrojíme na půl, aby nám vznikly jakési špalíčky. Na pánvi necháme rozehřát ghí a krátce na něm z obou stran chřest orestujeme. Nezapomene ho z každé strany osolit a opepřit.
Zatímco se restuje chřest, překrájíme na čtvrtiny jahody a sýr na kostičky. Salát promícháme s olivovým olejem a balzamicem a servírujeme posypaný kousky jahod, sýru a máslového chřestu.
Doba přípravy: 10 minut
Počet porcí: 2