Salát z rukoly s vinným sýrem, chřestem a jahodami

DressingyOvocné salátySalátyStudená kuchyněSýryZeleninové saláty

Období května je vždy neodmyslitelně spjato s chřestovou sezonou. Chřest se řadí mezi velice chutné a velmi zdraví prospěšné druhy zeleniny. Já ho miluju snad na všechny způsoby, ale hrozně ráda s ním experimentuji a vymýšlím nové kombinace.

V obchodech se po celý rok objevuje chřest. Ve spojení s jahodami a aromatickým sýrem vytváří symfonii chutí na vašem talíři.

Ingredience

Připravíme si:

  • 2 hrsti rukoly
  • hrst trhaných salátů (libovolný mix)
  • lžíce olivového oleje
  • 2 lžíce balzamicového octa
  • 50 g vinného sýra (nebo jiného aromatického sýra)
  • několik jahod
  • cca 3 ks bílého chřestu
  • lžička ghí
  • sůl, čerstvě mletý pepř

A jak dál?

Postup přípravy

Výhodou salátů je jejich rychlost a jednoduchá příprava, a není tomu jinak ani v tomto případě. Omyjeme si rukolu a ostatní saláty a zatím je přemístíme do mísy. Mezitím si oloupeme chřest, rozkrojíme ho na polovinu a ty ještě překrojíme na půl, aby nám vznikly jakési špalíčky. Na pánvi necháme rozehřát ghí a krátce na něm z obou stran chřest orestujeme. Nezapomene ho z každé strany osolit a opepřit.

Zatímco se restuje chřest, překrájíme na čtvrtiny jahody a sýr na kostičky. Salát promícháme s olivovým olejem a balzamicem a servírujeme posypaný kousky jahod, sýru a máslového chřestu.

Doba přípravy: 10 minut

Počet porcí: 2

IngredienceRecept

© 2023 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang