
Tajemstvím tohoto barevného salátu je wasabi zálivka.
Příprava: 10 minut
Počet porcí: 4
Ingredience
- 900 g velmi čerstvého steaku z tuňáka, nakrájeného na 2,5 cm silné plátky
- 4 lžíce olivového oleje + další olej na potření
- 2 a 1/2 lžičky soli a další na posypání
- 1/2 lžičky hrubě mletého černého pepře a další na posypání
- 2 limetky, nastrouhaná kůra
- 1 lžička prášku wasabi
- 3 limetky, odšťavněné
- 30 ml sójové omáčky
- Pálivá omáčka dle chuti (doporučujeme Tabasco)
- 1 až 2 zralá avokáda, nakrájená na střední kostky
- 50 g jarní cibulky, bílé a zelené části
- 50 g červené cibule, nakrájené na malé kostičky
Postup
Steaky z tuňáka potřete olivovým olejem a posypte solí a pepřem. Vložte steaky z tuňáka na velmi rozpálenou pánev a opékejte je 1 minutu z každé strany. Odložte je stranou na talíř.
Mezitím v malé misce smíchejte olivový olej, sůl, pepř, limetkovou kůru, wasabi, limetkovou šťávu, sójovou omáčku a pálivou omáčku. Do zálivky přidejte avokádo.
Tuňáka nakrájejte na kousky a vložte do velké mísy. Přidejte jarní cibulku a červenou cibuli a dobře promíchejte. Tuňáka přelijte směsí zálivky a pečlivě promíchejte.