Recept na nejlepší tuňákový salát

DressingyHlavní jídlaRybySalátyTuňák
tunakovy-salat-2

Tajemstvím tohoto barevného salátu je wasabi zálivka.

Příprava: 10 minut

Počet porcí: 4

Ingredience

  • 900 g velmi čerstvého steaku z tuňáka, nakrájeného na 2,5 cm silné plátky
  • 4 lžíce olivového oleje + další olej na potření
  • 2 a 1/2 lžičky soli a další na posypání
  • 1/2 lžičky hrubě mletého černého pepře a další na posypání
  • 2 limetky, nastrouhaná kůra
  • 1 lžička prášku wasabi
  • 3 limetky, odšťavněné
  • 30 ml sójové omáčky
  • Pálivá omáčka dle chuti (doporučujeme Tabasco)
  • 1 až 2 zralá avokáda, nakrájená na střední kostky
  • 50 g jarní cibulky, bílé a zelené části
  • 50 g červené cibule, nakrájené na malé kostičky

Postup

Steaky z tuňáka potřete olivovým olejem a posypte solí a pepřem. Vložte steaky z tuňáka na velmi rozpálenou pánev a opékejte je 1 minutu z každé strany. Odložte je stranou na talíř.

Mezitím v malé misce smíchejte olivový olej, sůl, pepř, limetkovou kůru, wasabi, limetkovou šťávu, sójovou omáčku a pálivou omáčku. Do zálivky přidejte avokádo.

Tuňáka nakrájejte na kousky a vložte do velké mísy. Přidejte jarní cibulku a červenou cibuli a dobře promíchejte. Tuňáka přelijte směsí zálivky a pečlivě promíchejte.

IngredienceRecept

© 2022 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang