Ryby

Ryby jsou skvělým zdrojem omega 3 kyselin a navíc skvěle chutnají. K dispozici jsou jak tučnější ryby, tak i ryby, které se hodí na dietní stravování. Doporučená konzumace ryb je alespoň dvakrát týdně.

Některé druhy ryb jsou vhodné vložit alespoň na hodinu před tepelnou úpravou do marinády, jedná se zejména o tuňáka, který díky marinování získá pevnější konstrukci a při vaření se nerozpadává.

Nejoblíbenější rybou je zajisté losos, který je velmi chutný a téměř bez kostí. Další oblíbenou, málo tučnou rybou a vhodnou pro děti je treska.

V letních měsících je skvělé dát ryby na gril a poté podávat spolu s různými saláty, pečivem či grilovanou zeleninou. Velké oblibě se také těší i rybí tataráky nebo rybí pomazánky, které jsou zpravidla dělány ze sardinek.

Jako rychlejší a oblíbené jídlo jsou i uzené ryby, mezi které lze zařadit chuťově výraznou makrelu.

 

Další kategorie

pecena-treska

Recept na skvělou pečenou tresku na citronu a česneku

Lahodná, vláčná a křehká treska pečená v troubě, přelitá decentní citronovo-máslovou...

jednoduchy-losos

Recept na jednoduchého lososa na pánvi

Tento jednoduchý recept na lososa je vynikajícím způsobem přípravy čerstvých filetů s...

nicoise-salat

Tradiční salát Niçoise – recept

Máte chuť na lehčí jídlo? Vyzkoušejte klasický vydatný salát Niçoise, který vás...

losos

Losos pečený v troubě – recept

Pokud hledáte snadné a efektní hlavní jídlo, není nic lepšího než pečené filety z...

zapeceny-tunak-s-testovinami-recept

Zapečený tuňák s těstovinami – recept

Zapečené pokrmy vždy lahodně chutnají a navíc skvěle zasytí. Připravte si díky našemu...

tunakovy-salat-2

Recept na nejlepší tuňákový salát

Tajemstvím tohoto barevného salátu je wasabi zálivka. Příprava: 10 minut Počet...

Grilovany losos recept

Recept na grilovaného lososa

Losos patří mezi nejchutnější a nejzdravější ryby. Jednou z možností jeho přípravy je...

rybi-tacos

Rybí tacos – recept

Vyzkoušejte náš recept, který využijete pro rodinné oslavy i návštěvy, protože je rychle...

Grilovany tunak tuna melt

Grilovaný tuňák nejlepší recept

Tuňák chutná výborně nejen v salátu, ale také tepelně upravený. Jednou z možností...

grilovany_tunak

Recept na steak z tuňáka v marinádě

Tuňáka v konzervě známe všichni. Ale steak z této lahodné ryby, to je něco úplně...

Lososove placicky

Recept na lososové placičky

Lososové placičky jsou vynikající lehkou zdravou pochoutkou, kterou připravíte snadno a...

lososová polévka

Krémová lososová polévka

Tohle je tip pro všechny, kteří se ještě nikdy neodvážili pustit do vánoční rybí...

Losos pečený v troubě

Ryby jsou důležitou součástí vyváženého jídelníčku. Jsou zdrojem potřebného jódu a...

Losos s javorovým sirupem – recept

Ingredience ¼ šálku javorového sirupu2 lžíce sójové omáčky1 stroužek česneku,...

Pošírovaný losos – recept

Od začátku do konce příprava trvá jen 15 minut (alespoň u malého filé) a v kuchyni se...

Smažená treska s hráškovým guacamole – recept

Ingredience 1 polévková lžíce rybího vývaruTroška nam pla (asijská rybí omáčka)1...

Jednoduché sushi

Příprava: 40 minutVaření: 15 minutNáročnost: snadnéPorce: 6 Ingredience na rýži 300...

Maki Sushi

Příprava: 15 minutVaření: 10 minutCelkem: 25 minutPorce: 3 Ingredience na rýži 2 hrnky...

Grilovaná ryba mahi-mahi s lehkým dresinkem mojo

Příprava: 5 minutVaření: 12 minutCelkem: 17 minutNáročnost: snadnéPorce: 2 Ingredience...

Jak uvařit Mahi Mahi: nejlepší a nejjednodušší recept

Příprava: 5 minutVaření: 20 minutCelkem: 25 minutPorce: 4 porceNáročnost:...

Mahi Mahi s citrónovo-česnekovou omáčkou – recept

Snadný recept na rybu Mahi Mahi s citronovou česnekovou omáčkou. Jednoduchý a nesmírně...

Bouillabaisse – recept

Bouillabaisse je tradiční provensálská rybí polévka, původem z přístavu města Marseille....

Recept – japonská polévka DASHI

Ingredience: 1 l rybího vývaru z 300 g rybího masa a kostí,100 ml sojové omáčky,6...

olympus-digital-camera-233

Zelené kari s treskou, žampiony a lilkem

Poslední dobou mě hodně baví ostrá jídla, která jsou laděná trošku do Asie. Miluju v...

© 2022 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang