Recept na pečeného lososa v alobalu

Grilované rybyHlavní jídlaLososRybySlané recepty
peceny-losos-v-alobalu

Připravte si rybu podle tohoto receptu, který je snadný a rychlý na přípravu.

Ingredience

  • 4 filety (po 140 g) z lososa
  • 2 lžíce olivového oleje plus 2 lžíce
  • Sůl a čerstvě mletý černý pepř
  • 3 rajčata nakrájená na kousky nebo 1 plechovka (400 ml) konzervovaných nakrájených rajčat, okapaná
  • 2 nasekané šalotky
  • 40 ml čerstvé citronové šťávy
  • 1 lžička sušeného oregana
  • 1 lžička sušeného tymiánu

Postup

  1. Předehřejte troubu na 200 °C.
  2. Lososa potřete 2 lžičkami olivového oleje, osolte a opepřete.
  3. Rajčata, šalotku, 2 lžíce oleje, citronovou šťávu, oregano, tymián, sůl a pepř promíchejte ve středně velké míse.
  4. Položte filet z lososa naolejovanou stranou dolů na list alobalu. Konce fólie zabalte tak, aby vytvořily spirálovitý tvar. Lžící přelijte lososa rajčatovou směsí.
  5. Strany alobalu přehněte přes rybu a rajčatovou směs, aby se zcela zakryly a balíčky uzavřete.
  6. Položte alobalový balíček na těžký velký plech na pečení. Postup opakujte, dokud nebudou všechny filety jednotlivě zabaleny do fólie a položeny na plech.
  7. Pečte, dokud není losos upečený, přibližně 25 minut. Pomocí velké kovové stěrky přendejte alobalové balíčky na talíře a podávejte.
IngredienceRecept

© 2022 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang