Recept na lososa na černo

Grilované rybyHlavní jídlaRyby
pexels-krisztina-papp-2374946

Připravte si šťavnatého lososa na černo se vzrušující směsí koření.

Příprava

  • Příprava: 15 minut
  • Pečení: 10 minut
  • Celkem: 25 minut

Ingredience

  • 2 lžíce mleté papriky
  • 1 lžíce mletého kajenského pepře
  • 1 polévková lžíce cibulového prášku
  • 2 lžičky soli
  • ½ lžičky mletého bílého pepře
  • ½ lžičky mletého černého pepře
  • ¼ lžičky sušeného tymiánu
  • ¼ lžičky sušené bazalky
  • ¼ lžičky sušeného oregana
  • 4 filety z lososa bez kůže a kostí
  • ½ šálku rozpuštěného nesoleného másla

Postup

  1. V malé misce smíchejte papriku, kajenský pepř, cibulový prášek, sůl, bílý a černý pepř, tymián, bazalku a oregano.
  2. Filety z lososa potřete z obou stran 1/4 šálku másla a rovnoměrně je posypte směsí koření.
  3. Na velké těžké pánvi rozehřejte na vysokém plameni 2 lžíce rozpuštěného másla. Přidejte lososa a smažte, dokud nezčerná, 2 až 5 minut.
  4. Filety zvedněte, přidejte na pánev zbývající rozpuštěné máslo a filety do másla obraťte. Vařte, dokud druhá strana nezčerná a ryba se snadno odlupuje vidličkou, 3 až 5 minut.
IngredienceRecept

© 2022 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang