Losos pečený v troubě – recept

Grilované rybyGrilováníHlavní jídlaLososRyby
losos

Pokud hledáte snadné a efektní hlavní jídlo, není nic lepšího než pečené filety z lososa. Můžete ho připravit na rande uprostřed týdne i na večeři s přáteli či příbuznými – losos se hodí pro každou příležitost.

Ukážeme vám ten nejjednodušší a nejsnadnější způsob, jak upéct lososa v troubě. Je to ten typ receptu, který si můžete nechat v zásobě a už nikdy nebudete přemýšlet, co s lososem.

Ingredience

  • 1 až 3 kg filetů z lososa bez kůže (220 g na osobu)
  • olivový olej
  • sůl
  • pepř
  • klíny citronu k podávání

Postup

  1. Předehřejte troubu na 230 °C a rošt umístěte doprostřed. Pekáček nebo plech vyložte pečicím papírem.
  2. Lososa osušte papírovou utěrkou. Potřete ho olejem, solí a pepřem ze všech stran.
  3. Vložte rybu do pekáče kůží dolů a dejte do trouby.
  4. Doba pečení závisí na tloušťce filetů, která se určuje podle nejsilnější části filetu. Na každý půlcentimetr lososa pečte 4 až 6 minut.
  5. Propečení lososa můžete také zkontrolovat vidličkou. Když se snadno odlupuje vidličkou, je hotový.
  6. Lososa si vychutnejte ihned.

Zbytky vydrží v chladničce asi 5 dní a lze je ohřát v mikrovlnné troubě.

IngredienceRecept

© 2022 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang