
Pokud hledáte snadné a efektní hlavní jídlo, není nic lepšího než pečené filety z lososa. Můžete ho připravit na rande uprostřed týdne i na večeři s přáteli či příbuznými – losos se hodí pro každou příležitost.
Ukážeme vám ten nejjednodušší a nejsnadnější způsob, jak upéct lososa v troubě. Je to ten typ receptu, který si můžete nechat v zásobě a už nikdy nebudete přemýšlet, co s lososem.
Ingredience
- 1 až 3 kg filetů z lososa bez kůže (220 g na osobu)
- olivový olej
- sůl
- pepř
- klíny citronu k podávání
Postup
- Předehřejte troubu na 230 °C a rošt umístěte doprostřed. Pekáček nebo plech vyložte pečicím papírem.
- Lososa osušte papírovou utěrkou. Potřete ho olejem, solí a pepřem ze všech stran.
- Vložte rybu do pekáče kůží dolů a dejte do trouby.
- Doba pečení závisí na tloušťce filetů, která se určuje podle nejsilnější části filetu. Na každý půlcentimetr lososa pečte 4 až 6 minut.
- Propečení lososa můžete také zkontrolovat vidličkou. Když se snadno odlupuje vidličkou, je hotový.
- Lososa si vychutnejte ihned.
Zbytky vydrží v chladničce asi 5 dní a lze je ohřát v mikrovlnné troubě.