Grilovaný tuňák nejlepší recept

Grilované rybyGrilováníHlavní jídlaRybyTuňák
Grilovany tunak tuna melt

Tuňák chutná výborně nejen v salátu, ale také tepelně upravený. Jednou z možností přípravy této zdravé a chutné ryby je grilování. Jak připravit tuna melt snadno a rychle?

Příprava

  • Příprava: 10 minut
  • Vaření: 8 minut
  • Celkem: 18 minut

Ingredience

  • Nadrobno nakrájená jarní cibulka (1 ks)
  • Nasekaná petržel (3 lžíce)
  • Estragon (2 lžičky)
  • Citronová kůra
  • Citronová šťáva (2 lžičky)
  • Dijonská hořčice (1 lžička)
  • Mletý černý pepř (1/8 lžičky)
  • Majonéza (1/3 šálku)
  • Tuňák (2 plechovky)
  • Toastový chléb (8 plátků)
  • Nakrájené rajče (8 plátků)
  • Čedar (1 hrnek)
  • Máslo (2 lžíce)

Příprava

Smíchejte cibulku, petržel, estragon, citronovou šťávu, citronovou kůru, hořčici, pepř a majonézu. Přidejte okapaného tuňáka a vidličkou důkladně promíchejte. Rozložte si čtyři plátky chleba. Rovnoměrně na ně namažte připravenou směs, na každý z krajíců položte dva plátky rajčete a posypte strouhaným čedarem. Zbylé čtyři plátky chleba potřete máslem a přiklopte. Na pánvi rozpusťte máslo, snižte plamen a opatrně toasty opékejte z obou stran dozlatova. Ihned servírujte.

IngredienceRecept

© 2022 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang