Nejlepší grilovaná zelenina – recept – v troubě i na grilu

Grilovaná zeleninaGrilováníPřílohyZeleninové přílohy
grilovana-zelenina

Naučte se připravit si tu nejlepší grilovanou zeleninu! Podávejte ji jako přílohu k dalšímu jídlu nebo ji přelijte lahodnou omáčkou a podávejte ji jako večeři.

Jakmile se přehoupne červenec, připravujeme grilovanou zeleninu téměř každý týden. Přichází totiž sezóna nejrůznějších druhů zeleniny a je příliš horko na to, abychom zapínali troubu. Papriky, cuketa, cibule, žampiony a kukuřice jsou tou nejlepší kombinací zeleniny na grilování.

Ingredience

  • 1 cuketa
  • 220 g žampionů
  • 1 malá červená cibule
  • 1 červená paprika
  • 1 zelená paprika
  • 1 klas čerstvé kukuřice, nakrájený na 1cm kolečka
  • extra panenský olivový olej na pokapání
  • mořská sůl a čerstvě mletý černý pepř
  • tzatziki, pesto nebo řecký dresink na zakápnutí/k podávání

Postup

  1. Rozehřejte gril na středně vysokou teplotu a potřete ho olejem na smažení.
  2. Zeleninu nakrájejte na podobně velké kousky a navlékněte na 4 kovové špejle.
  3. Pokapejte zeleninu olivovým olejem, osolte a opepřete.
  4. Špízy grilujte 8 minut z každé strany, nebo dokud zelenina nezměkne a lehce nezčerná.
  5. Podávejte s vybranou omáčkou nebo dresinkem.
IngredienceRecept

© 2022 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang