Recept na domácí chipsy

JednohubkySlané receptySnacky
chipsy

Zapomeňte na kupované chipsy, když si je můžete připravit doma. Tento rychlý a snadný recept potěší všechny členy rodiny.

Příprava

  • Příprava: 30 minut
  • Smažení: 5 minut
  • Celkem: 35 minut

Ingredience

  • 7 neoloupaných středně velkých brambor (asi 2 kg)
  • 2 čtvrtlitry ledové vody
  • 5 lžiček soli
  • 2 lžičky česnekového prášku
  • 1 a 1/2 lžičky celerové soli
  • 1 a 1/2 lžičky pepře
  • Olej na smažení

Postup

  1. Pomocí škrabky na zeleninu nebo kovového kráječe na sýr nakrájejte brambory na velmi tenké plátky. Vložte je do velké mísy, přidejte ledovou vodu a sůl. Nechte 30 minut namočené.
  2. Brambory slijte, položte je na papírové utěrky a osušte. V malé misce smíchejte česnekový prášek, celerovou sůl a pepř a dejte stranou.
  3. V litinové nebo jiné těžké pánvi rozehřejte olej a brambory smažte po částech dozlatova 3-4 minuty za častého míchání.
  4. Vyjměte je děrovanou lžící a nechte okapat na papírových utěrkách. Ihned je posypte směsí koření. Skladujte ve vzduchotěsné nádobě.
IngredienceRecept

© 2022 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang