Základní recept na černé fazole

Bezmasá jídlaFazoleLuštěninyPřílohy
Cerne fazole recept

Hledáte recept na černé fazole? Tato zdravá a chutná luštěnina má překvapivě velké množství možností využití při vaření. Vyzkoušejte i vy náš základní recept na černé fazole.

Příprava

  • Příprava: 10 minut
  • Vaření: 1 hodina 20 minut

Ingredience

  • Černé fazole (2 hrnky)
  • Voda (8 hrnků)
  • Kmín (2 lžičky)
  • Extra panenský olivový olej (1 lžička)
  • Sůl (2 lžičky)
  • Česnek (3 stroužky)

Postup

Fazole očistěte, proberte a propláchněte. Přemístěte je do velkého hrnce, zalijte vodou a přidejte kmín, olivový olej, sůl a pepř. Přiveďte k varu. Stáhněte plamen, zamíchejte a na mírném plameni vařte, dokud fazole nezměknou – můžete je zkontrolovat zhruba po jedné hodině, celý proces by měl trvat zhruba 2 1/4 hodiny. Na posledních pár minut vaření přidejte stroužky česneku. Uvařené fazole sceďte, okořeňte dle chuti a servírujte.

IngredienceRecept

© 2022 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang